Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξεμείνουν τα ράφια από αθλητικά της Nike (pics)

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξεμείνουν τα ράφια από αθλητικά της Nike (pics)
Το κλείσιμο δύο εργοστασίων της Nike στο Βιετνάμ λόγω κορονοϊού θα προκαλέσει καθυστερήσεις και μάλλον ελλείψεις.

Σοβαρό πλήγμα στη Nike είναι πολύ πιθανό να επιφέρει το νέο κύμα κορονοϊού που σαρώνει τον πλανήτη με την μετάλλαξη Δέλτα.

Και αυτό γιατί δύο από τα εργοστάσια της εταιρίας στο Βιετνάμ, το Chang Shin Vietnam Co. και το Pou Chen Corp. ανέστειλαν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού που εργάζεται εκεί.

Με δεδομένο οτι τα εργοστάσια από την συγκεκριμένη χώρα, σύμφωνα με το panjiva.com, τροφοδοτούν περίπου το 49% των αθλητικών παπουτσιών της Nike στις ΗΠΑ, εύκολα καταλαβαίνει κανείς οτι το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι σοβαρό.

Nike

Κάτι για το οποίο άλλωστε είχε προϊδεάσει ο CEO της εταιρίας, Matthew Friend, στα τέλη Ιουνίου όταν είχε αναγνωρίσει πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις, ενώ ένας άλλος εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο CNBC: «Η υγεία και η ασφάλεια των συνεργατών μας, όπως και αυτή των προμηθευτών μας, παραμένει προτεραιότητά μας».

Αξίζει να αναφέρουμε πως εκπρόσωπος μίας άλλης αθλητικής εταιρίας, της Brooks είχε δηλώσει τον Ιουνίου πως πλέον έχει διπλασιαστεί ο χρόνος αποστολής από τις 40 ημέρες στις 80.

Έτσι, το ενδεχόμενο να δούμε τα καταστήματα της Nike παγκοσμίως, αλλά και αυτά των αθλητικών ειδών γενικότερα, να παρουσιάζουν ελλείψεις στα προϊόντα της εταιρίας, δεν θα πρέπει να φαντάζει και τόσο απίθανο.