H Ιαπωνία σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας στο internet αγγίζοντας τα 319TB/s!

H Ιαπωνία σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας στο internet αγγίζοντας τα 319TB/s!
Απίστευτες ταχύτητες με νούμερα που ζαλίζουν για τα του διαδικτύου.

Επιστήμονες και μηχανικοί στην Ιαπωνία κατάφεραν να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ πρόσβασης στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της χώρας (NICT) κατάφερε να πετύχει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω διαδικτύου στα 319TBs! Το νούμερο αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2020 και άγγιζε τα 179Tbs!

To επίτευγμα αυτό έρχεται με τη χρήση υπάρχοντος δικτύου οπτικών ινών που φτάνει σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα και μετά από αναβάθμιση σε κάθε τμήμα του. Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν εντός της εγκατάστασης των οπτικών ινών τέσσερις γυάλινους σωλήνες και μοίρασαν το σήμα σε διάφορα μήκη κύματος.

Όπως συμβαίνει πάντως σε πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μελετών και ερευνών δύσκολα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον μέσο χρήστη και στις συνδέσεις που πωλούνται εμπορικά από τους παρόχους. Ωστόσο, έμμεσα βοηθούν στην μεγαλύτερη ταχύτητα του διαδικτύου και στην εφαρμογή νεότερων τεχνολογιών (όπως το 5G ή και το 6G) πιο σύντομα.