Σχεδόν το 50% των μελών της αστυνομίας στο Περού έχει μολυνθεί με κορονοϊό

Σχεδόν το 50% των μελών της αστυνομίας στο Περού έχει μολυνθεί με κορονοϊό
Η εθνική αστυνομία είναι ο θεσμός που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19 στο Περού, με 787 θανάτους και περισσότερες από 50.600 μολύνσεις, ή σχεδόν το 50% του προσωπικού της, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η κατάσταση της υγείας των αστυνομικών είναι δραματική: συνολικά, 50.616 αστυνομικοί έχουν μολυνθεί, ή σχεδόν το μισό (του συνόλου των μελών της), ενώ έχουν καταγραφεί 787 θάνατοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RPP ο υπουργός Χοσέ Έλις.

«Η αστυνομία είναι ο κρατικός θεσμός με τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού», πρόσθεσε.

Η αστυνομία, με περίπου 120.000 μέλη συνολικά, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από την έναρξη της πανδημίας.

Το ιατρικό προσωπικό είναι ο δεύτερος στη σειρά θεσμός που πλήττεται περισσότερο από την Covid-19, με 502 θανάτους έως τις 14 Ιουλίου.

Το Περού, με πληθυσμό 33 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει 195.000 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 και πάνω από 2,09 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από την έναρξη της πανδημίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι εμβολιασμοί, που ξεκίνησαν στη χώρα τον Φεβρουάριο, βοήθησαν στον περιορισμό των σοβαρών μορφών ασθενειών και θανάτων στις τάξεις της αστυνομίας, που ήταν μία από τις πρώτες πληθυσμιακές ομάδες που εμβολιάστηκαν πλήρως στη χώρα.

Περίπου 3,78 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα, περίπου το 11,6% του πληθυσμού της, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.