«Έκπτωση στα ΜΜΜ για τους εμβολιασμένους, δεν μπορούν να αποκλειστούν από τα Μέσα οι ανεμβολίαστοι» (vid)

«Έκπτωση στα ΜΜΜ για τους εμβολιασμένους, δεν μπορούν να αποκλειστούν από τα Μέσα οι ανεμβολίαστοι» (vid)
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι εξετάζονται προνόμια για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ. Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των οδηγών.

Οι αμιγώς και οι μικτοί χώροι έχουν ισχύ από σήμερα στην εστίαση και στους χώρους ψυχαγωγίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε μπορεί να γίνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει, είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι, όσοι αρνούνται και όχι όσοι δεν μπορούν, να κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό ανέφερε ο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ενώ ανέφερε ότι εξετάζονται και πακέτα έκπτωσης στα ΜΜΜ για τους εμβολιασμένους. Μία μορφής προνομίου.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Υπουργός ενώ στη συνέχεια τόνισε πως δεν θα υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί για τους ανεμβολίαστους ούτε υπάρχει σκέψη να αποκλειστούν, απάντησε: «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», τόνισε σχετικά.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, σημείωσε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο: «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο.

Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το Υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Οι περισσότεροι οδηγοί άλλωστε είναι εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους».

Τέλος ανέφερε πως «δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ»!