Παρουσίαση Huawei Freebuds 4: Νέα εποχή για τα ασύρματα ακουστικά

Παρουσίαση Huawei Freebuds 4: Νέα εποχή για τα ασύρματα ακουστικά
Γνωρίστε τα νέα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας.

Η Huawei έχει μπει για τα καλά ακόμη και στο χώρο των ακουστικών, ειδικά μετά το ban της Κυβέρνησης Τραμπ για τα των smartphones. Η σειρά Freebuds μετράει ήδη αρκετά μοντέλα και αυτές τις μέρες κυκλοφορούν στην αγορά τα νέα της ακουστικά, τα Freebuds 4. Σε αντίθεση με τα Freebuds 3i και τα Freebuds Pro, τα ακουστικά δεν φέρουν το σχεδιασμό open fit με τα ειδικά «μαξιλαράκια» για την τοποθέτηση στα αυτιά.

Η Huawei προσφέρει για άλλη μια φορά μια ξεχωριστή λύση σε αρκετά καλή τιμή και συνολικά δίνει για άλλη μια φορά καλές εντυπώσεις. Το πακέτο αγοράς αρχικά περιλαμβάνει τα ακουστικά, τη βάση (η οποία μπορεί να προσφέρει έως και 6 επαναφορτίσεις) και ένα καλώδιο USB Type-C για τα της σύνδεσης στο ρεύμα.

Κάθε ένα από τα ακουστικά ζυγίζει περί τα 4 γραμμάρια και είναι αρκετά ελαφρύ για πολύωρη χρήση. Η επικοινωνία του με τις συσκευές γίνεται άμεσα και τοποθέτηση στο αυτί γίνεται με εύκολο τρόπο, καθώς «κάθονται» αρκετά άνετα στο εσωτερικό του λόγω σχεδιασμού, ενώ ταυτόχρονα απομονώνουν και τον εξωτερικό θόρυβο, προσφέροντας απομόνωση που είναι ιδιαίτερα σημαντική στα σύγχρονα μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

Η βάση έχει τέτοιο σχεδιασμό που μπορεί να χωρέσει άνετα σε τσέπη και μεταφέρεται αρκετά εύκολα, έτσι ώστε να είναι ο καθημερινός σύντροφος κάθε χρήστη. Ζυγίζει σχεδόν 40 γραμμάρια, όντας σχεδόν 20% πιο ελαφριά από το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις επιδόσεις, η Huawei συνεχίζει να επενδύει στην τεχνογνωσία που έχει «χτίσει» και κυρίως στο θέμα της καθαρής απόδοσης του ήχου, της ενεργής απομόνωσης θορύβου και στο κομμάτι του λογισμικού που αρχίζει από μόνο του να βοηθάει ιδιαίτερα το ίδιο το προϊόν υπό όλες τις συνθήκες. Ειδικά η λειτουργία Adaptive Ear Matching (AEM) αντιλαμβάνεται το ακριβές σχήμα του αυτιού και προσαρμόζει ανάλογα τη λειτουργία του ακουστικό, προσφέροντας κάτι το εντελώς ξεχωριστό ανά χρήστη. Η Huawei σημειώνει πως τα ακουστικά της μπορούν να ξεχωρίσουν έως και 16 διαφορετικούς τύπους αυτιού και να αλλάξει σχετικώς την απόδοση του προϊόντος.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, ο ήχος τους είναι πλουσιότατος με αρκετά βαθύ μπάσο (και μηχανισμό ενίσχυσής του ανά περίπτωση) και ένταση που σίγουρα θα καλύψει τις καθημερινές ανάγκες, σε σημείο ακόμη καλύτερο από αυτό των προηγούμενων σειρών. Τώρα, σε ό,τι αφορά το θέμα της αυτονομίας, τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν από 14 έως και 20 ώρες με μία φόρτιση, ενώ με μόλις 15 λεπτά στο ρεύμα μπορούν να λειτουργήσουν για 2.5 ώρες.

Στο θέμα της τεχνολογίας σύνδεσης, χρησιμοποιούν τελευταίας γενιάς Bluetooth και μπορούν να συνδεθούν και με δύο συσκευές ταυτόχρονα, ασχέτως λειτουργικού τους. Για όσους έχουν ήδη κάποια εφαρμογή της Huawei στο κινητό τους, υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες που θα χρειαστεί να ψαχτείτε για να ανακαλύψετε περαιτέρω.

Συνολικά, τα Freebuds 4 δείχνουν πως έχουν αξιοποιήσει όλα τα χαρακτηριστικά που είδαμε στα προηγούμενα μοντέλα, η Huawei έχει εφαρμόσει πάνω τους όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει και το feedback που έχει πάρει από τους καταναλωτές και συνολικά αποτελούν ένα πρώτης τάξης παράδειγμα του που μπορεί να οδηγήσει η συνεχής βελτίωση σε όλους τους τομείς. Αποτελούν μια άριστη επιλογή για όσους ψάχνουν κάτι να συνδέσουν το κινητό, το tablet η το φορητό τους υπολογιστή.