Λοβέρδος: «Οι ανεμβολίαστοι βουλευτές να μιλούν από το σπίτι τους»... Έψεξαν Πολάκη για το θέμα της μάσκας

Λοβέρδος: «Οι ανεμβολίαστοι βουλευτές να μιλούν από το σπίτι τους»... Έψεξαν Πολάκη για το θέμα της μάσκας
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε θέμα στη Βουλή με τους «αρνητές» Βουλευτές, την ώρα που Πλεύρης και Γιαννακοπούλου είπαν στον Πολάκη «βάλε τη μάσκα σου αφού δεν έχεις κάνει εμβόλιο».

Θέμα για τους ανεμβολίαστους Βουλευτές έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είπε πως όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μιλούν από το σπίτι τους και όχι από τη Βουλή, την ώρα που Πλεύρης και Γιαννακοπούλου ζήτησαν από τον Πολάκη να μιλάει με τη μάσκα του, από τη στιγμή που έχει αρνηθεί το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση και μάλιστα στην απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στον Αλέξη Τσίπρα για το πόρισμα της προανακριτικής, ο Παύλος Πολάκης έκανε παρεμβάσεις:

Παύλος Πολάκης: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να πω κάτι.

Προεδρεύων Απόστολος Αβδελάς: Δεν μπορώ, κύριε Πολάκη. Σας παρακαλώ πολύ.

Αθανάσιος Πλεύρης: Βάλε τη μάσκα που δεν έχεις κάνει το εμβόλιο!

Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου: Βάλτε τη μάσκα σας!

«Να μιλούν από το σπίτι τους οι ανεμβολίαστοι»

Το θέμα με τους ανεμβολίαστους Βουλευτές, την ώρα που η Βουλή, η Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης περνούν το μήνυμα για μαζικούς εμβολιασμούς, μένει σε περίοπτη θέση, με τον βουλευτή του Βορείου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου να υπενθυμίζει ότι ο ίδιος είχε θέσει προς την Κυβέρνηση το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων και να τονίζει: «Η εθνική αντιπροσωπεία δεν ξέρω αν θα κληθεί να συμβάλλει υιοθετώντας κάποια τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά δεν μπορεί η Βουλή να είναι κατά πλειοψηφία θετική στο μέτρο αυτό και να έχει βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Είναι απαράδεκτο σε αυτό το βήμα και με αυτούς τους όρους να ανεβαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί αν και θα μπορούσαν. Μιλώ για όσους δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που επιβάλλει τον μη εμβολιασμό τους.

Όμως την ώρα που η Βουλή στέλνει μήνυμα εμβολιασμού και υποχρεωτικότητας όσοι βουλευτές αρνούνται να εμβολιαστούν θα πρέπει να μιλούν από το σπίτι τους και όχι από εδώ. Δεν προσωποποιώ, δεν ξέρω ποιοι είναι αλλά δεν μπορεί να υπάρξει βουλευτής που δεν έχει εμβολιαστεί και η Βουλή να τον κοιτάει. Αυτή η επικίνδυνη ακαταστασία πρέπει να λυθεί».