Elgato Facecam: H πρώτη premium webcam της Elgato καταφθάνει

Elgato Facecam: H πρώτη premium webcam της Elgato καταφθάνει
H γνωστή εταιρεία Elgato μπαίνει και στο χώρο των καμερών.

H Elgato είναι γνωστή για τα περιφερειακά που προσφέρει στο χώρο του game capture και πλέον μετά την εξαγορά της από την Corsair είναι δεδομένο ότι θα μπει και σε νέες αγορές. Μία από αυτές είναι και αυτή των webcams και πλέον έχουμε όλα τα δεδομένα για την Elgato Facecam.

To πακέτο αγοράς περιλαμβάνει τη συσκευή, η οποία από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως είναι μεγάλη σε μέγεθος. Ή τουλάχιστον μεγαλύτερη απ’ ότι έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες κατηγορίες προϊόντων. Και στόχος της είναι να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και λήψεις που θα βοηθήσουν όλους τους streamers.

H ποιότητά της θυμίζει από την πρώτη λήψη μια DSLR και σίγουρα ξεχωρίζει από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει στην ίδια κατηγορία. Είτε μιλάμε για σκοτεινές, είτε για φωτεινές λήψεις, τα σημεία του hardware που έχει δουλέψει η κατασκευάστρια εταιρεία είναι τέτοια που κάνουν αμέσως εμφανή τον premium χαρακτήρα.

Συνδέεται μέσω USB καλωδίου στον υπολογιστή και μπορεί να γράψει video σε ανάλυση 1080p και 60fps (ασυμπίεστο), ενώ στο πακέτο αγοράς θα βρείτε και μια βάση στήριξης και ένα καπάκι για να καλύψετε το φακό της. Μάλιστα, όταν λειτουργεί στο μπροστινό της τμήμα θα βρείτε και μια μπλε ένδειξη για να κατανοήσετε καλύτερα το πότε γράφει και πότε όχι.

Το σύστημα εστίασης είναι προκαθορισμένο και δεν υποστηρίζει κάτι σε επίπεδο αυτόματου μηχανισμού. Συνολικά, η Elgato Facecam τοποθετείται στις premium κατηγορίες και έχει στόχο να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση. Μεγάλο θέμα προκύπτει μόνο σε ένα προϊόν τέτοιας κατηγορίας από την απουσία μικροφώνου, αν και μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε ένα άλλο προϊόν τρίτης εταιρείας στον υπολογιστή σας και να πάρετε μια χαρά αποτέλεσμα.

Η camera χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Sony STARVIS που είναι φτιαγμένος ειδικά για τις δύσκολες περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού.

Συνολικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι από τα καλύτερα που μπορείτε να πάρτε στα λεφτά που ζητά η εταιρεία και σίγουρα θα επενδύσετε πάνω του αν θέλετε το κάτι παραπάνω από αυτά που προσφέρουν οι βασικές επιλογές του εμπορίου στις πιο «εμπορικές» κατηγορίες κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 ευρώ.

Για πρώτη προσπάθεια σε webcam, η Elgato τα πηγαίνει περίφημα και σίγουρα περιμένουμε ακόμη περισσότερα από αυτήν στο άμεσο (και όχι μόνο) μέλλον.