Εικόνες που σοκάρουν από ληστείες στη Θεσσαλονίκη, ο υπάλληλος έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί (vid)

Εικόνες που σοκάρουν από ληστείες στη Θεσσαλονίκη, ο υπάλληλος έτρεχε πανικόβλητος να σωθεί (vid)
Καρέ-καρέ οι κινήσεις των ληστών μέσα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Τα εφιαλτικά λεπτά που έζησαν υπάλληλοι καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι για λίγα λεπτά, με δύο ληστές που μπήκαν οπλισμένοι με μαχαίρια και κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 1.500 ευρώ.

Οι δυο ληστές βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας, αλλά στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News», αποτυπώνονται τα όσα έζησαν οι υπάλληλοι.

Οι ληστές εισέβαλαν στα καταστήματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του περασμένου χειμώνα, με το lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος περιέγραψε τα όσα έζησε ο υπάλληλός του και κατέγραψαν οι κάμερες: «Ήταν δυο άτομα με την απειλή μαχαιριού, πίσω από το ταμείο. Απέσπασαν ένα σεβαστό ποσό, απείλησαν τον υπάλληλο, τον έσπρωξαν...».

Οι ληστές μπήκαν από την είσοδο και μετά από 20 δευτερόλεπτα έφυγαν με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο νεαρός δεν αντιστέκεται. Σηκώνει τα χέρια, όμως ο ένας ληστής τον πιάνει από τον γιακά και τον σπρώχνει στο ταμείο για να το ανοίξει. Με το μαχαίρι πίσω από την πλάτη του, τους αφήνει να το αδειάσουν και με τα χέρια ψηλά, τους βλέπει να φεύγουν.

Ένα μήνα αργότερα, ξανά στο κέντρο, το θύμα των ληστών πανικοβάλλεται και προσπαθεί να βγει από το κατάστημα τρέχοντας. Οι ληστές μπαίνουν και ο υπάλληλος αρχίζει να τρέχει προς την έξοδο.

Εκεί όμως έχει επιστρέψει ο ένας από τους δύο, που τον πιάνει από το λαιμό και του δείχνει το μαχαίρι. Τότε επιστρέφει στο ταμείο και ο ένας ληστής μπροστά και ο άλλος πίσω του κρατούν μαχαίρια και τον απειλούν.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν κι οι ταυτότητες των δραστών αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες μέρες.