Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα

Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα
Πρόκειται για 49χρονο ιερομόναχο από το Άγιο Όρος και η κατάστασή του είναι σοβαρή

Ο πρώτος ασθενής ΜΕΘ με την μετάλλαξη Δέλτα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ο κ. Καπραβέλος έκανε γνωστό πως πρόκειται για έναν 49χρονο ιερομόναχο από το Άγιο Όρος και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

«Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής. Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν προστεθεί στο εξαντλημένο σύστημα υγείας, θα μιλάμε για εφιάλτη. Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα».

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε: «Η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τα χέρια της ή να διχάζει τους πολίτες. Πρέπει να μην προκαλεί σύγχυση με τις αποφάσεις της και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν. Αν δεν δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, δεν κάνουμε τίποτα».