Αποφυλακίζεται ο 70χρονος που έκλεψε μαγαζί με νεροπίστολο για 264 δολάρια και ήταν στη φυλακή 40 χρόνια

Αποφυλακίζεται ο 70χρονος που έκλεψε μαγαζί με νεροπίστολο για 264 δολάρια και ήταν στη φυλακή 40 χρόνια
Μετά από 5 αιτήσεις αποφυλάκισης βρέθηκε Κυβερνήτης στις ΗΠΑ που έδωσε την έγκρισή του να αποφυλακιστεί ο Ρολφ Κάστελ μετά από 40 χρόνια στη φυλακή.

Μετά από 40 χρόνια μέσα στη φυλακή και 5 αιτήσεις για αποφυλάκιση, επιτέλους ήρθε η ώρα για την ελευθερία, για τον Ρολφ Κάστελ, ο οποίος καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία, όταν έκλεψε 264 δολάρια από μαγαζί με τάκος με... νεροπίστολο.

Στα 70 του έτη πλέον, έλαβε την πολυπόθητη έγκριση για αποφυλάκιση, μετά από ήδη τέσσερις αποτυχημένες (από το 2012) και πλέον ετοιμάζεται να ζήσει, μετά από 40 χρόνια ελεύθερος.

«Μπορεί να μου έχουν απομείνει λίγα ακόμα παραγωγικά χρόνια, στα οποία μπορώ να συμβάλω πραγματικά στην κοινωνία. Πιστεύω ότι έχω αποδείξει ότι αξίζω την ευκαιρία να το πράξω και ζητώ την εκτίμησή σας και την έγκρισή σας ώστε να μου επιτραπεί να ξεκινήσω μια νέα ζωή. Οι στόχοι της δικαιοσύνης έχουν επιδοθεί μετά τις αδιάκοπες τέσσερις δεκαετίες της φυλάκισης μου μέχρι σήμερα» ανέγραφε στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Ρολφ Κάστελ.

Ο Κυβερνήτης του Αρκάνσας, Άσα Χάτσινσον, μετέβαλε την ποινή του Κάστελ και παρά το γεγονός ότι θα περάσει μια περίοδος 30 ημερών μέχρι να βγει, ο Κυβερνήτης δήλωσε ότι δεν έχουν υπάρξει αντιρρήσεις για την αποφυλάκισή του.

Εκείνη τη μοιραία νύχτα, ο Κάστελ, ο οποίος μέσα στη φυλακή εργάστηκε στη βιβλιοθήκη και πήρε τρία πτυχία, λήστεψε τον Ντένις Σούλτερμαν, που τότε (1981) ήταν 17 ετών και δούλευε στο ταμείο.

Ο Κάστελ σήκωσε το παλτό του και έδειξε το πιστόλι, λέγοντας: «Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;». Ενστικτωδώς, ο Σούλτερμαν παρέδωσε τα λεφτά. Είχε πει μετά στην Daily Beast: «Ποτέ δεν με είχαν ληστέψει ξανά. Είναι κάτι που απλά δεν το ξεχνάς». Μισή ώρα αργότερα, ο Κάστελ συνελήφθη από την αστυνομία.

«Δεν μου φαινόταν επικίνδυνος. Φαινόταν πιο απελπισμένος παρά επικίνδυνος», είχε πει ο άτυχος ταμείας και πρόσθεσε όντας κι αυτός υπέρ της αποφυλάκισής του: «Ήρθε η ώρα να κάνει... διάλειμμα. Πρέπει να απελευθερωθεί»!

Ο Κάστελ είχε παραδεχθεί πως «ήμουν ένοχος. Απλώς ήλπιζα και πίστευα ότι οι ένορκοι θα απέδιδαν πραγματική δικαιοσύνη. Μια ποινή 10 ετών, ή ακόμη και 20 ή 25 θα ήταν περισσότερο από αρκετή»!