Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχει ένα πάρκο φτιαγμένο για άθληση!

Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχει ένα πάρκο φτιαγμένο για άθληση!
Αν η σκέψη του γυμναστηρίου σε «τρομάζει» ή σε κάνει να βαριέσαι, ενώ θες να αθληθείς, σου έχουμε την καλύτερη λύση! Το Πάρκο ΦΙΞ σε περιμένει!

Το καλοκαιράκι δεν μας εμπνέει μόνο για διακοπές, πολλά μπάνια και ακόμα πιο πολλά παγωτά, αλλά και για outdoor άθληση, ώστε να παραμείνουμε υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση.

Ακόμα και σήμερα, αρκετοί είναι εκείνοι, που παρά την χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα των γυμναστηρίων, επιμένουν... υπαίθρια! Και πολύ καλά κάνουν, δηλαδή, γιατί ποιος δεν αναζητά λίγη... φυσική δροσιά, κοντά στα δέντρα, το γρασίδι και τα λουλούδια τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού;

Κι αν αυτό μπορείς να το βρεις και δίπλα - για την ακρίβεια ΜΕΣΑ - στην Αθήνα, τότε ακόμα καλύτερα! Αν δεν έχεις φτιάξει τις βαλίτσες σου για κάποιο νησί ή εξοχικό, σου έχουμε την ιδανική λύση για άθληση στην καρδιά της πόλης!

Το Πάρκο ΦΙΞ, που βρίσκεται στα Πατήσια, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αποδράσεις, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείς πολύ από το σπίτι σου! Μια όαση δροσιάς κι ευεξίας σε περιμένει, για να κάνεις τις ασκήσεις σου, έχοντας την αίσθηση πως είσαι κάπου στο... εξωτερικό!

Πάρκο ΦΙΞ 1

Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης της γυμναστικής, τι καλύτερο για να αναζωογονηθεί ο οργανισμός σου, από έναν περίπατο ανάμεσα σε 4.500 φυτά, θαυμάζοντας το συντριβάνι και απολαμβάνοντας τη φυσική σκιά από τα δέντρα και τους φοίνικες;

Και αν σου αρέσουν οι βραδινές βόλτες, είναι ο ιδανικός προορισμός με την παρέα, έχοντας μαζί την FIX Hellas. Έτσι, δεν θα σου λείπουν τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού στην πλατεία του χωριού σου με φίλους, μπύρα και ατελείωτες ιστορίες, αφού ακόμα και μέσα στην πόλη, θα έχεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι!

Ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο Πάρκο

Πάρκο ΦΙΞ 2

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, οπότε... τι πιο καλό από το να γυμνάσεις και το σώμα και το μυαλό κοντά στη φύση! Κι επειδή σε «σπρώχνουμε» στην άθληση, έχουμε και πέντε ασκήσεις που μπορείς να κάνεις πανεύκολα, ενώ απολαμβάνεις τον «πνεύμονα πρασίνου» στο Πάρκο ΦΙΞ.

Πρώτα από όλα, το κλασικό τρέξιμο. Σε όποιο ρυθμό θέλεις, μπορείς να κάνεις το τρέξιμό σου και να περιηγηθείς στους χώρους του πάρκου, θαυμάζοντας τη βελτίωση και την ανάπτυξή του. Φυσικά, μπορείς να κάνεις push ups, αφού ακόμα και αν δεν θέλεις να ακουμπήσεις τα χέρια σου κάτω, το παγκάκι είναι μια καλή λύση για στήριγμα. Παράλληλα με τη γυμναστική, μπορείς να χαζέψεις και τη μόνιμη υπαίθρια έκθεση που δημιούργησαν οι σπουδαστές του ΑΚΤΟ με έμπνευση από την ιστορία και κληρονομιά της FIX Hellas, με μηνύματα γύρω από τη φιλία, το αστικό τοπίο και τη φύση!

Κι αφού αναφέραμε τα παγκάκια, σε αυτά μπορείς να κάνεις και τα λεγόμενα «βουλγάρικα καθίσματα», τα οποία δυναμώνουν πολύ τα πόδια, αλλά και «βυθίσεις», για να γυμνάσεις το πάνω μέρος του σώματος. Φυσικά, μην ξεχάσεις τις διατάσεις, πριν και μετά τις ασκήσεις σου!

Λίγα λόγια για το Πάρκο ΦΙΞ

Πάρκο ΦΙΞ 4

Το Πάρκο ΦΙΞ «αναγεννήθηκε» και βρήκε ξανά την χαμένη του αίγλη, θέλοντας να μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα. Και για να το γνωρίσεις καλύτερα, να το μάθεις και να το «νιώσεις», πρέπει να ξέρεις και λίγα πράγματα για εκείνο, δεν νομίζεις;

Η ανάπλαση του πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής τοπίου και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Βάσει της μελέτης που εκπονήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.500 ανθεκτικά μεσογειακά φυτά διαφόρων ποικιλιών, με χαμηλές ανάγκες σε νερό κάτω από τα υπάρχοντα δέντρα, δημιουργώντας μία ενδιάμεση ζώνη βλάστησης.

Το πάρκο αναπτύσσεται πλέον σε πέντε διακριτές θεματικές ζώνες, στις οποίες οι επισκέπτες περιηγούνται κι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον. Σε «ψήσαμε», έτσι;

Βασικός στόχος της ανάπλασης ήταν η μετατροπή του πάρκου σε έναν χώρο συνάντησης και αναψυχής για όλες τις ηλικίες, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και προσφέροντας μια νέα διέξοδο στην καθημερινότητά των κατοίκων της πόλης.

Πάρκο ΦΙΞ 3

Η ολοκλήρωση των εντατικών εργασιών ανάπλασης που υλοποίησε ο Δήμος Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της FIX Hellas, μέσω του Athens Partnership και του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», υλοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού και το Πάρκο ΦΙΞ έχει ήδη υποδεχτεί επισκέπτες αλλά και κατοίκους της γειτονιάς των Πατησίων.

Άλλωστε, είναι ένας χώρος στενά συνδεδεμένος με την ιστορία της μπύρας στην Ελλάδα, αφού εκεί δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα ένα από τα πρώτα εργοστάσια ζυθοποιίας και παγοποιίας. Πλέον, έχει διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο και αειφόρο αστικό πάρκο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ε, μετά από όλα αυτά που έμαθες, δεν τού αξίζει τώρα μια επίσκεψη, παρέα με τους φίλους, και μια μπύρα FIX Hellas, για να πιείτε στην υγειά ενός τόσο όμορφου χώρου;