Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
Δυσάρεστες συνέπειες έχει η μεγάλη φωτιά στη Λάρνακα αφού τέσσερα άτομα απανθρακώθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το πύρινο μέτωπο.

Τέσσερα άτομα που εργάζονταν σε γεωργό της περιοχής στη Λάρνακα όπου ξέσπασε η φωτιά απανθρακώθηκαν καθώς εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής τόνισε επί προσθέτως ότι πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιχειρήσουν σήμερα στις 2 μμ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο σε υλικές ζημιές όσο και, δυστυχώς, σε ανθρώπινα θύματα. Οι εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας έχουν εντοπίσει τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα σε ορεινή περιοχή έξω από το χωριό Οδού. Ταυτίζονται οι πληροφορίες ότι ενδεχόμενα να πρόκειται για τους τέσσερις Αιγύπτιους που από χθες αργά το απόγευμα αναζητούσαμε με διάφορα συνεργεία και πολλές προσπάθειες. Υπάρχει αυτή τη στιγμή πλήρης κινητοποίηση, έχει αποκλειστεί ο χώρος, μεταβαίνουν ιατροδικαστές για να υπάρξει ταυτοποίηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο κ. Νουρής διευκρίνισε ότι υπήρξε βοήθεια drones και φάνηκε ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς ήταν 35 χιλιόμετρα.

Τη στιγμή αυτή υπάρχουν δύο μεγάλες εστίες μεταξύ των χωριών Βαβατσινιάς και Οδού και από τις 5.30 το πρωί επιχειρούν τα αεροπλάνα της κατάσβεσης.

«Έχουμε μεταφέρει τα 36 άτομα που έχρηζαν στέγασης, σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας. Έχουμε δώσει μέριμνα φαγητού και νερού στη Μελίνη, που είναι το μόνο χωριό που αιτήθηκε. Γίνεται, με ανάληψη πρωτοβουλίας της Πολιτικής 'Αμυνας, διαδικασία για τα πληρώματα των αεροσκαφών από την Ελλάδα και αυτά που θα έρθουν από το Ισραήλ για να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για να αρχίσει η επιχείρηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών το μεσημέρι και, γενικά, είμαστε σε μια πλήρη κινητοποίηση, όλες οι Υπηρεσίες του κράτους, σε απόλυτο συντονισμό, διότι πολύ απλά δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την τεράστια προσπάθεια», είπε επίσης ο κ. Νουρής.