Μαϊάμι: Πυροσβέστης βρήκε το πτώμα της κόρης του στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου

Μαϊάμι: Πυροσβέστης βρήκε το πτώμα της κόρης του στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου
Το κορίτσι και άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 20. Άλλοι 128 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ένας πυροσβέστης του Μαϊάμι βρήκε νεκρή την ίδια του την κόρη το βράδυ της Πέμπτης, καθώς έψαχνε στα χαλάσματα του κτιρίου Champlain Towers South, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Eνας διασώστης που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος είπε ότι ο πατέρας της σκέπασε το πτώμα της με το τζάκετ του και μετά έβαλε μια μικρή αμερικανική σημαία στο φορείο.

Ο πατέρας, ο αδελφός του και οι άλλοι πυροσβέστες που έβγαλαν το πτώμα από τα χαλάσματα το συνόδεψαν ανάμεσα από μια ομάδα αστυνομικών και πυροσβεστών που είχαν παραταχθεί.

«Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή τη φρικτή τραγωδία» είπε ο Τζόζεφ Ζάραλμπαν, επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ένα μέλος της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι έχει χάσει την 7χρονη κόρη του στην κατάρρευση. Ανασύρθηκε το προηγούμενο βράδυ από μέλη της ομάδας αστικών ερευνών και διάσωσης, Florida Task Force 2. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας, καθώς και της οικογένειας της Πυροσβεστικής, ενώ θρηνούμε και υποστηρίζουμε τους δικούς μας».

Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε πως το κορίτσι και άλλο ένα πτώμα ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 20. Άλλοι 128 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Νεκρός ο 21χρονος Έλληνας ομογενής που αγνοούνταν

Το απευχθέο σενάριο επιβεβαιώθηκε κι ο Ελληνας ομογενής που αγνοείτο από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στα συντρίμμια του πολυώροφου κτιρίου που είχε καταρρεύσει στο Μαϊάμι, ανασύρθηκε νεκρός.

Τα λόγια της μητέρας του 21χρονου Έλληνα ομογενή Ανδρέα Γιαννίτσοπουλου, ήταν σπαρακτικά. «Ο γιος μου ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που γνωρίζω και το καλύτερο κομμάτι της ημέρας μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια στο NBC η Τίνα Γιαννιτσοπούλου, η οποία ξέσπασε σε κλάματα μόλις οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι ο γιος της βρέθηκε νεκρός και χρειάστηκε μερικά λεπτά μέχρι ν' ανακτήσει την ψυχραιμία της.

«Είμαι τόσο περήφανη για εσένα Ανδρέα, σε ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο. Το ξέρω ότι όλοι το λένε αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν πραγματικά χρυσό παιδί», συμπλήρωσε η συντετριμμένη μητέρα.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στο Νάσβιλ του Τενεσί, είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και διέμενε στη μοιραία πολυκατοικία, φιλοξενούμενος του νονού του.

ΠΗΓΗ: Reader.gr