Πορτιέρης με σκάνερ σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης: «Θα μας κάνουν αστυφύλακες...» (vid)

Πορτιέρης με σκάνερ σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης: «Θα μας κάνουν αστυφύλακες...» (vid)
Προϋπόθεση για να μπει ο πελάτης μέσα το σκανάρισμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους αμιγείς χώρους.

Η πόρτα και ο πορτιέρης γίνονται πλέον θεσμός στην εστίαση και προϋπόθεση για να μπει ο πελάτης μέσα, είναι το σκανάρισμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους αμιγείς χώρους και επιπλέον για τους μεικτούς χώρους αρνητικού rapid test.

Με απλά λόγια ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει έναν υπάλληλο στην πόρτα ο οποίος θα σκανάρει κάθε πελάτη αν έχει κάνει το εμβόλιο ή αν έχει το απαραίτητο τεστ που πρέπει να έχει κάνει για να μπει στο κατάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ένας υπάλληλος τουλάχιστον παραπάνω σε κάθε βάρδια, οπότε μπορεί να είναι δυο, ίσως και τρεις», ανέφερε στο Star ένας επιχειρηματίας.

Οι επιχειρηματίες πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξουν, αμιγείς ή μεικτούς χώρους. Αν θα απευθύνονται σε εμβολιασμένους, σε λιγότερους υποψήφιους πελάτες αλλά θα έχουν μεγάλη πληρότητα, 85% για καφέ και εστιατόρια και 60% για μπαρ.

«Θα βάλουμε μόνο εμβολιασμένους μέσα αυτή τη στιγμή, για να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς», ανέφερε ένας άλλος επιχειρηματίας.

Πολλοί προτιμούν μικτούς χώρους, βλέποντας το πλεονέκτημα ότι είναι περισσότεροι οι πελάτες σε σύγκριση με το μειονέκτημα ότι οι πελάτες θα πληρώνουν και rapid test ή ότι η πληρότητα θα είναι μικρή, 60% στα καφέ-εστιατόρια και 25% στα μπαρ.

Μεγάλος πονοκέφαλος και για τους πελάτες

Οι πελάτες θα πρέπει να ελέγχουν την σήμανση του κάθε καταστήματος και να ενημερώνονται τηλεφωνικά, είτε μέσω ίντερνετ πριν το επισκεφθούν.

«Πως ένας πελάτης θα αισθανθεί φιλόξενα, όταν μπαίνει μέσα και εγώ πρέπει να κάνω τον αστυνομικό και να του ρωτάω αν έχει εμβολιαστεί ή οχι», ανέφερε ένας ιδιοκτήτης μαγαζιού.

«Θα μας κάνουν αστυφύλακες, θα είμαστε στην πόρτα και θα ελέγχουμε...», τόνισε ένας άλλος επιχειρηματίας.