Τάκης Παπαματθαίου: «Ο Ρουβάς μέσα σε μια νύχτα βαφτίστηκε πρωταγωνιστής αρχαίας τραγωδίας» (vid)

Τάκης Παπαματθαίου: «Ο Ρουβάς μέσα σε μια νύχτα βαφτίστηκε πρωταγωνιστής αρχαίας τραγωδίας» (vid)
Χειμαρρώδης ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου μίλησε για την κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια ο χώρος της υποκριτικής, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Σάκη Ρουβά. 

Ο Τάκης Παπαματθαίου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του «Pop up» με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Η παγίδα». Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημερινή «ελευθερία» που διακρίνει το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά και το πέρασμα του Σάκη Ρουβά από την αρχαία τραγωδία.

«Η ρίζα του κακού στο θέατρο βρίσκεται τελικά, όπως αποδείχθηκε, στην κατάργηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. Γιατί δεν υπάρχει σεβασμός. Και δεν υπάρχει σεβασμός γιατί είναι ένα «ελεύθερο επάγγελμα». Ο κάθε ένας τυχαίος μπορεί να παραστήσει τον ηθοποιό. Χωρίς να έχει τελειώσει μια σχολή τρία χρόνια, χωρίς να έχει πληρώσει τα δίδακτρα, λόγω κάποιων γνωριμιών μπορεί να χώνεται και να παίζει», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Θέλω να αναφέρομαι και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτό του συμπαθούς, στο είδος που ήταν κάποτε, Σάκη Ρουβά. Ο οποίος ξαφνικά, εν μια νυχτί, βαπτίζεται πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία. Στις Βάκχες που έκανε τον Διόνυσο. Νομίζω ότι ζούμε και βιώνουμε μια παρακμιακή εποχή εδώ και αρκετά χρόνια», πρόσθεσε.