Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάλλαξης Δέλτα στη Ρωσία

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάλλαξης Δέλτα στη Ρωσία
Η γυναίκα που νόσησε το πέρασε σε ήπια μορφή και στην περίπτωση της όλα τέλειωσαν ευνοϊκά.

Στην Ρωσία εντοπίσθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής του νέου κορονοϊού Δέλτα σε μια γυναίκα, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι το στέλεχος αυτό του ιού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και ελέγξαμε λεπτομερώς την πληροφορία. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε, και στην πραγματικότητα πρόκειται για την παραλλαγή Δέλτα...

Η γυναίκα πέρασε την νόσο σε ήπια μορφή και στην περίπτωση αυτή όλα τέλειωσαν ευνοϊκά», δήλωσε η Ποπόβα στην συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ποπόβα επέστησε την προσοχή, στο πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί η μαζική ανοσία σε συνθήκες εκθετικής μετάδοσης των νέων στελεχών του κορονοϊού.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο και είναι συνήθως γνωστή ως ινδική παραλλαγή του κορονοϊού.

Το Πανινδικό Ινστιτούτο ιατρικών ερευνών είχε ανακοινώσει, ότι η παραλλαγή αυτή του ιού μπορεί να μολύνει ακόμη και εκείνους που είχαν εμβολιασθεί στην Ινδία με τα εμβόλια Covaxin και Covishield. Η παραλλαγή Δέλτα+ θεωρείται ακόμη πιο μεταδοτική.