«Κλειδώνουν» τα προνόμια για τους εμβολιασμένους: Ποια αναμένεται να είναι, από Δευτέρα οι ανακοινώσεις (vid)

«Κλειδώνουν» τα προνόμια για τους εμβολιασμένους: Ποια αναμένεται να είναι, από Δευτέρα οι ανακοινώσεις (vid)
Ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους, θα γίνουν από τη Δευτέρα, καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους.

Ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων αναμένεται να γίνουν από αύριο Δευτέρα (28/6).

Τις διευκολύνσεις αυτές τις είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου μετά την σύνοδο κορυφής.

Ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είχε απαντήσει: «Λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα προσεγγίσουμε πιο έξυπνα όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά που θα γίνουν οι ανακοινώσεις, οι διευκολύνσεις αυτές αναμένεται να ισχύσουν άμεσα.

Στόχος είναι να πειστούν οι αναποφάσιστοι και οι δύσπιστοι ή οποίοι δεν έχουν κλείσει ραντεβού. Αρκετοί πολίτες δεν έχουν κλείσει ραντεβού είτε επειδή έχουν τις επιφυλάξεις τους, είτε λόγω του καλοκαιριού, καθώς θέλουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους από Σεπτέμβρη.

Η απόφαση της κυβέρνησης, ουσιαστικά, είναι να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους πολίτες για να εμβολιαστούν.

Ποια είναι τα κίνητρα

Εστιατόρια, ταβέρνες, θέατρα, κινηματογράφοι και γήπεδα θα λειτουργούν χωρίς περιορισμούς στην χωρητικότητα και τις αποστάσεις, για τους πλήρως εμβολιασμένους ή για εκείνους που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν αντισώματα.

Μάλιστα ήδη ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τους φιλάθλους ότι η είσοδος στα γήπεδα θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Μάλιστα σύμφωνα με το protothema, οι πέντε βασικές διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι οι εξής:

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
  • Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς
  • Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι από τη Δευτέρα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μεταβαίνουν χωρίς self test σε εργασία και γυμναστήρια (15 μέρες μετά τη β’ δόση)
  • Ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου

Γεωργιάδης: «Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί του Σαββάτου (26/6) μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε το τοπίο, κάνοντας λόγο για σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα.

«Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε.