O Sonic γίνεται 30 ετών και το Gazzetta θυμάται τα καλύτερα videogames της σειράς (vids)

O Sonic γίνεται 30 ετών και το Gazzetta θυμάται τα καλύτερα videogames της σειράς (vids)
Η μασκότ της SEGA έκλεισε τα 30 και το γιορτάζουμε με ένα εκτενές αφιέρωμα.

H κυριαρχία της Nintendo και του Super Mario στα videogames έδωσαν το κατάλληλο ερέθισμα στη SEGA να ψάξει να βρει τη δική της μασκότ για να προωθήσει και τις πωλήσεις της κονσόλας SEGA Mega Drive το 1990. Ο τότε πρόεδρος της εταιρείας, Xαϊάο Νακαγιάμα, αποφάσισε να διοργανώσει έναν εσωτερικό διαγωνισμό και η πρόταση που επικράτησε ήταν αυτή του σχεδιαστή Ναότο Οσίμα και του προγραμματιστή Γιούτζι Νάκα, ενώ μετέπειτα στην ομάδα προστέθηκε και ο σχεδιαστής Χιροκάζου Γιασουχάρα.

Ο χαρακτήρας που είχαν φτιάξει είχε αρχικά τη μορφή ενός λαγού που μπορούσε να πιάσει αντικείμενα με τα αυτιά του, αλλά εγκαταλήφθηκε γιατί ήταν ιδιαίτερα απαιτητική σε θέματα animation για το hardware της εποχής. Τελικά, η ομάδα κατέληξε στον Sonic, έναν σκαντζόχοιρο που μπορούσε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα αφού μεταμορφωνόταν και σε μια μπλε σφαίρα. Τα λευκά παπούτσια του Μάικλ Τζάκσον στο εξώφυλλο του “Bad” ήταν η έμπνευση για μια ανάλογη επιλογή και στον ήρωα και η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1991 στο racing game Rad Mobile, όπου και ο Sonic κρεμόταν από τον καθρέπτη του οδηγού.

Στόχος της SEGA ήταν να τον εμφανίσει σε ένα παιχνίδι όπου θα ήταν μόνιμα στο οπτικό πεδίο του gamer και έτσι θα αποκτούσε αναγνωρισιμότητα. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε ως Sonic the Hedgehog για το Mega Drive το 1991 και αγαπήθηκε αμέσως για την πολύ γρήγορη δράση και το καστ των χαρακτήρων του. Έκτοτε, παρά το γεγονός ότι η SEGA σταμάτησε το 2001 να ασχολείται με κονσόλες και εστίασε πλέον στο software, o Sonic εξακολουθεί να είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους χαρακτήρες στη βιομηχανία του gaming και φέτος η ιαπωνική εταιρεία γιόρτασε τα 30α του γενέθλια με μια σειρά από ανακοινώσεις, όπως κάποια νέα παιχνίδια και μια animated σειρά που έρχεται στο Netflix με την ονομασία Sonic Prime.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν και το βράδυ της 23ης Ιουνίου, όταν και η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας έπαιξε για πάνω από 2 ώρες μουσική από διάφορα παιχνίδια της σειράς.

Πάμε να θυμηθούμε μαζί (με αλφαβητική σειρά) μερικά από τα καλύτερα Sonic videogames που έχουν κυκλοφορήσει σε αυτά τα 30 χρόνια.

Sonic Adventure (1998)

Sonic Adventure (1998)

Sonic Adventure 2 (2001)

Sonic Adventure 2 (2001)

Sonic CD (1993)

Sonic CD (1993)

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (2008)

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (2008)

Sonic Generations (2011)

Sonic Generations (2011)

Sonic Heroes (2003)

Sonic Heroes (2003)

Sonic the Hedgehog (1991)

Sonic the Hedgehog (1991)

Sonic the Hedgehog 3 (1994)

Sonic the Hedgehog 3 (1994)

Sonic the Hedgehog Spinball (1993)

Sonic the Hedgehog Spinball (1993)

Sonic Mania (2017)

Sonic Mania (2017)

Sonic Unleashed (2008)

Sonic Unleashed (2008)

To Sonic Adventure ήταν μια ιδιαίτερη προσπάθεια της SEGA να φέρει τον ήρωα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και ένα ξεχωριστό στιλ ταξιδιού στο Dreamcast. Το τρισδιάστατο σκηνικό ήταν μεν οπτικά εντυπωσιακό, αλλά σίγουρα μπέρδεψε αρκετά στην αρχή τους fans της σειράς.

Το Sonic Adventure 2 ήταν ένα από τα καλύτερα platform games που κυκλοφόρησαν από την Sonic Team και τη SEGA και ήταν και το τελευταίο Sonic game που έβγαλε η SEGA για το Dreamcast, λίγο πριν την ανακοίνωσή της πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με κονσόλες. Για άλλη μια φορά, Sonic, Tails και Knuckles προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο.

Το ταξίδι του Sonic στο παρελθόν και στο μέλλον μέσα από τον ίδιο κόσμο ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του Sonic CD που κυκλοφόρησε το 1993 για το SEGA CD και έδινε έτσι στον παίκτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει έξτρα περιοχές σε κάθε πίστα. Στόχος του ήρωα σε αυτό το παιχνίδι ήταν να σώσει τον Little Planet από τα χέρια του Doctor Robotnik.

Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, η BioWare, η ομάδα πίσω από τις δημοφιλείς σειρές Dragon Age και Mass Effect, ετοίμασε ένα Sonic videogame για τη φορητή κονσόλα Nintendo DS. Ο Doctor Robotnik θεωρείται νεκρός και ο Knuckles πέφτει θύμα απαγωγής από μια ομάδα με την ονομασία Marauders. Το gameplay είναι διαφορετικό, αφού ο παίκτης χρειάζεται να ασχοληθεί με την εξερεύνηση και να δώσει μάχες σε επίπεδο turn-based.

Μια μοναδική μείξη κλασικών και μοντέρνων παιχνιδιών Sonic κυκλοφόρησε το 2011 για PS4, Xbox 360, PC και Nintendo 3DS. Η κυκλοφορία του συνέπεσε με τα 20α γενέθλια του ήρωα και φέρνει τον ίδιο και τον Tails να συνεργάζονται με τους παλιούς τους εαυτούς.

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι της σειράς που καλούσε τους παίκτες να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν τις ξεχωριστές δυνάμεις που έχει ο καθένας. Στόχος τα 7 Chaos Emerals και η επικράτηση έναντι του Doctor Robotnik.

Το παιχνίδι που τα ξεκίνησε όλα και παρουσίασε για πρώτη φορά διαδρομές και κόσμους που έγραψαν και αυτές τη δική τους ιστορία. Ποιος δεν θυμάται το ξεκίνημα στην Green Hill Zone και το πρώτο σπινιάρισμα του μπλε σκαντζόχοιρου;

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σειράς ήταν και το τρίτο, που διατηρούσε τον κλασικό χαρακτήρα. Ο παίκτης χειριζόταν τον Sonic και τον Tails στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τα Chaos Emeralds και να σταματήσουν τον Doctor Robotnik από το να εκτοξεύσει ξανά το διαστημικό του σταθμό Death Egg.

Sonic με φλιπεράκι είναι ένας μοναδικός συνδυασμός και η SEGA το έδωσε στην κυκλοφορία το 1993 για το Mega Drive και αργότερα για άλλες κονσόλες της (και όχι μόνο). Αποτελεί spinoff του κλασικού παιχνιδιού και τα γεγονότα του μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της ομώνυμης animated σειράς.

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε για τα 25 χρόνια της σειράς σε PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch και χρησιμοποιούσε όλους τους κλασικούς και αγαπημένους μηχανισμούς 2D δράσης σε 12 επίπεδα.

Ο Sonic καλείται για άλλη μια φορά να σώσει τον κόσμο από την διαβολική σκέψη του Doctor Eggman να φέρει μια σκοτεινή δύναμη στον κόσμο. Το gameplay του παιχνιδιού προσέφερε στιγμές 2D side scrolling platform και σημεία με οπτική τρίτου προσώπου.