Ο συζυγοκτόνος φέρεται να απάντησε για το σκηνικό της «ληστείας»: «Θεώρησα πως ήταν ασφαλής θέση για το μωρό εκεί» (vid)

Ο συζυγοκτόνος φέρεται να απάντησε για το σκηνικό της «ληστείας»: «Θεώρησα πως ήταν ασφαλής θέση για το μωρό εκεί» (vid)
Ο καθ' ομολογία δολοφόνος είπε πως τοποθέτησε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του επειδή θεώρησε πως εκεί ήταν ασφαλής θέση.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που είχε ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν με τον ανακριτή. Μάλιστα οι δικαστικοί λειτουργοί «στρίμωξαν» τον δολοφόνο της Καρολάιν και δεν πήραν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα.

Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, φέρεται να είπε πως έβαλε το μωρό δίπλα στην νεκρή μητέρα του επειδή θεώρησε πως εκεί θα ήταν η πιο ασφαλής θέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Star, στην ερώτηση του ανακριτή για το «πώς συνδυάζεται η αγάπη σας προς το παιδί όπως λέτε στις καταθέσεις σας με την κίνησή σας να τοποθετήσετε το παιδί δίπλα στη νεκρή σύζυγό σας», ο πιλότος φέρεται να απάντησε: «Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Το παιδί ήταν εξοικειωμένο να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει. Καταλαβαίνω πόσο άσχημα δείχνει αυτό που έκανα αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής, θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί».

Γιατί η Καρολάιν έψαχνε για σπίτι

Στην ερώτηση για το «πώς εξηγείτε ότι η σύζυγός σας αναφέρει ότι στις 3/07/2020 βρήκε κάποιο άλλο σπίτι και πώς ότι στις 11/05/2021 έκανε αναζήτηση δωματίου στο Booking», ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε:

«Στις 3.07.2020 το παιδί μας νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι και το επισκεπτόμασταν πρωί και απόγευμα. Εγώ την ίδια περίοδο είχα και πτήσεις και γύρναγα το βράδυ, με αποτέλεσμα η σύζυγός μου να νιώθει αρκετά πιεσμένη. Μου είχε αναφέρει ότι είχε βρει ένα διαμέρισμα κοντά στην κλινική ώστε να μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια να επισκέπτεται το μωρό. Δεν είχε την έννοια ότι θα αποχωρούσε μόνιμα από την συζυγική στέγη. Την αναζήτηση ξενοδοχείου στις 11.05.2021 τη συνδέω με ότι ήδη μου είχε πει να κρατήσω το παιδί την επόμενη ημέρα και πως ήθελε να μείνει μόνη της καθώς και πως το ίδιο βράδυ μου είχε πει να μην ανεβάσω το παιδί στην κρεβατοκάμαρα».

Γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγξε τα emails του μετά τη δολοφονία

Ο ανακριτής ρώτησε επίσης «για ποιον λόγο όταν στήσατε το σκηνικό ληστείας είχατε μαζί σας το κινητό τηλέφωνο και για ποιον λόγο στις 04:36 ελέγχετε τα mail σας».

Ο πιλότος απάντησε: «Το κινητό απλά το είχα πάνω μου χωρίς αυτή η κίνηση να εξυπηρετεί κάτι ενώ ο λόγος που μπήκα στα mail μου ήταν γιατί μου είχε έρθει ένα mail από τη σύζυγό μου, το οποίο ήταν το mail με το περιεχόμενο ''you are stupid'' (είσαι ανόητος)».

Για την κάμερα της μεζονέτας

Μεταξύ άλλων, ο ανακριτής ρώτησε «πώς εξηγείτε το γεγονός ότι η τελευταία εγγραφή γίνεται 1.19 και 22 δευτερόλεπτα και μετά δεν υπάρχει άλλη λειτουργία της κάμερας; Μήπως αυτό δείχνει αφαίρεση κάρτας μνήμης της κάμερας σε χρόνο πριν από τον θάνατο;».

Ο 32χρονος απάντησε: «Η κάμερα κατέγραφε σε 24ωρη βάση και δεν είχαμε ενεργοποιήσει ποτέ τον ανιχνευτή κίνησης στον χώρο. Για να υπάρχει σύνδεση με την κάμερα έπρεπε να υπάρχει κάποια σύνδεση χρήστη με την κάμερα. Εφόσον δεν υπήρξε κάποια ενέργεια από κάποιον χρήστη, είναι λογικό η κάμερα να μην καταχωρίσει τίποτα μετά την 1.19 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κάρτα αφαιρέθηκε σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου».