Γυναίκα στη Σιγκαπούρη άφηνε την υπηρέτριά της να λιμοκτονεί για 14 μήνες μέχρι που πέθανε

Γυναίκα στη Σιγκαπούρη άφηνε την υπηρέτριά της να λιμοκτονεί για 14 μήνες μέχρι που πέθανε
Μια γυναίκα από την Σιγκαπούρη φυλακίστηκε για 30 χρόνια για τη δολοφονία μιας υπηρέτριας της Μιανμάρ που τη βασάνισε και την λιμοκτονούσε

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης καταδίκασε μια γυναίκα σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για τη δολοφονία της υπηρέτριας την οποία επί ένα χρόνο υπέβαλλε σε βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς και ασιτία.

Η Gaiyathiri Murugayan ομολόγησε τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της 24χρονης γυναίκας από τη Μιανμάρ, ενώ πέραν της κατηγορίας για ανθρωποκτονία της είχαν απαγγελθεί ακόμη 28 κατηγορίες.

Ο δικαστής See Kee Oon είπε ότι παρόλο που η Murugayan, 40 ετών, παρουσιάζει σοβαρά, ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα τα αδικήματα που διέπραξε ήταν αποτρόπαια και τελέστηκαν εκ προθέσεως.

«Οι εξαιρετικά επιβαρυντικές και φρικώδεις περιστάσεις της διάπραξης των αδικημάτων είναι κρίσιμες στην αξιολόγηση που καθορίζει την δέουσα ποινή», επεσήμανε ο δικαστής, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της απόφασης.

«Είχε δυνατότητα καταλογισμού των πράξεων της και αυτές τελέστηκαν σκόπιμα» αναφέρεται στην δικαστική απόφαση.

Ο δικηγόρος της Murugayan, ανέφερε πως θα κατατεθεί έφεση προκειμένου να μειωθεί οι ποινή της, εάν καταστεί εφικτό στα 14-16 έτη, όταν αποφυλακιστεί να μπορέσει να περάσει χρόνο με τα παιδιά. Τόνισε δε πως για την οικογένειά της η ποινή κάθειρξης των 30 ετών ισοδυναμεί με ισόβια. Επέμεινε δε στα προβλήματα που, όπως λέει, αντιμετωπίζει η πελάτισσα του. «Τα άτομα με ψυχιατρική διαταραχή βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση».

Πηγή: reader.gr