H Apple διακόπτει την παραγωγή του iPhone 12 mini

H Apple διακόπτει την παραγωγή του iPhone 12 mini
Δεν τα πήγε και τόσο καλά εμπορικά το μικρότερο iPhone 12.

Η σειρά iPhone 12 λανσαρίστηκε εν μέσω πανδημίας και η Apple μάλιστα καθυστέρησε να την βγάλει στην αγορά. Το πιο μικρό και οικονομικό της μοντέλο, το iPhone 12 mini, φαίνεται πάντως πως δεν τα πήγε και ιδιαίτερα καλά και το τελικό συμπέρασμα είναι πως κρίθηκε κατώτερο των προσδοκιών. Οι χαμηλές πωλήσεις και η μικρή ζήτηση που είχε, οδήγησαν την Apple στην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της η ιστοσελίδα TrendForce.

To iPhone 12 mini ξεκίνησε από την τιμή των €799 στο λανσάρισμά του και ήταν ένα από τα μικρότερα 5G smartphones της αγοράς όταν τοποθετήθηκε στα ράφια των καταστημάτων. Όμως, συνολικά μέχρι σήμερα εκτιμάται πως έχει συνεισφέρει μόλις 5% στις πωλήσεις iPhone 12 και ως εκ τούτου η παύση παραγωγής του ήταν φυσικό επακόλουθο.

Η Apple δεν θα σταματήσει να πουλάει τη συσκευή, καθώς υπάρχει αρκετό στοκ στις αποθήκες της και θα προσπαθήσει να το διώξει με οποιονδήποτε τρόπο. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε το κατά πόσο θα επανέλθει με ένα mini μοντέλο για την επόμενη σειρά iPhone (iPhone 13) που θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές του φθινοπώρου.