To ημερολογίο» της ΕΛ.ΑΣ. για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο τις 37 μέρες: «Την έβλεπα στον ύπνο μου αλλά δεν θα ομολογούσα»

To ημερολογίο» της ΕΛ.ΑΣ. για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο τις 37 μέρες: «Την έβλεπα στον ύπνο μου αλλά δεν θα ομολογούσα»
Όλες οι σημειώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον δολοφόνο της Καρολάιν από το έγκλημα μέχρι και την ομολογία. Το προφίλ του «καλού παιδιού» και η μήνυση που ήθελε να κάνει στην ψυχολόγο.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή και έχοντας δει το «σκηνικό ληστείας» που είχε σκηνοθετήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, είχε καταλάβει πως ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν και του άτυχου σκύλου της, ήταν αυτός.

Καθ’ όλη τη διαδικασία αυτές τις 37 μέρες, που ήθελε να τον έχει «σύμμαχο» και να νιώθει ήσυχος, μέχρι να τον «δέσει», κρατούσε σημειώσεις στα πάντα. Ένα άτυπο… ημερολόγιο, στο οποίο περιέγραφε κάθε μέρα τα πάντα για τον 33χρονο πίλότο.

Αυτό το έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ και το πιο ανατριχιαστικό από απ’ όλa είναι, πως έχει πει «έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω».

Οι σημειώσεις λοιπόν της αστυνομίας αναφέρουν χαρακτηριστικά:

11 Μαΐου - 21 Μαΐου

Είναι οι πρώτες δέκα μέρες από το στυγερό έγκλημα και ο δολοφόνος της Καρολάιν, έχει συνεχή επικοινωνία με αστυνομικό-χειριστή. Ο αστυνομικός μάλιστα του είπε «μην κάνεις δηλώσεις» καθώς έκανε υπερβολικές τα πρώτα 24ωρα. Όπως είχαν αναφέρει: Έδειχνε «υπερβολικά συνεργάσιμος».

22 Μαΐου - 1 Ιουνίου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εκείνο το διάστημα προσπαθεί να χτίσει το προφίλ του «καλού παιδιού» και τον νοιάζει η εικόνα που έχει βγάλει προς τα έξω, τι λέει ο κόσμος γι αυτόν. Λέει συχνά φράσεις «προσπαθώ να επιβιώσω», «πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου».

Την ίδια ώρα ήταν οργισμένος για τις δηλώσεις της φερόμενης ως ψυχολόγου της Καρολάιν, η οποία άφηνε υπαινιγμούς γι αυτόν; «Θέλω να κάνω μηνύσεις» είχε πει και κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα ενθυμούμενος και την αποκάλυψη της Αγγελικής Νικολούλη, ότι το ίδιο σκόπευε να κάνει και στον ιερέα που της είχε μιλήσει.

2 Ιουνίου - 12 Ιουνίου

Εκείνο το διάστημα, ο δολοφόνος της Καρολάιν φτιάχνει το προφίλ των τριών δραστών που είχε πει πως είχαν ληστέψει το σπίτι του. «Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου» ανέφερε επίσης για τον σκύλο που ο ίδιος είχε σκοτώσει και κρεμάσει στην κουπαστή.

17 Ιουνίου

Είναι η μέρα της ομολογίας. Η μέρα που τον πήραν με ελικόπτερο από την Αλόννησο και τον οδήγησαν στη Γ.Α.Δ.Α. «Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Θες να μας πεις κάτι;» ρώτησαν τον 33χρονο στις 17 Ιουνίου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στο αμάξι του είχαν πει πως δεν τον πάνε ως τον μοναδικό μάρτυρα αλλά ως τον μοναδικό ύποπτο.

«Μού φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα» είχε απαντήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην ομολογία του… «Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω» παραδέχτηκε στη συνέχεια, παίρνοντας αγκαλιά τον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε περισσότερο.