Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Οι Γάλλοι υπέγραψαν ανακωχή με τη Γερμανία και οι ναζί εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Οι Γάλλοι υπέγραψαν ανακωχή με τη Γερμανία και οι ναζί εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση
Σαν Σήμερα το 1940, η Γαλλία αναγκάζεται να υπογράψει ανακωχή με τη ναζιστική Γερμανία, ενώ ένα χρόνο αργότερα, οι Γερμανοί εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση.

Μαύρες εικόνες και μνήμες από την φρίκη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ξυπνά η 22α Ιουνίου, με τη Γαλλία να υποκύπτει στη ναζιστική μηχανή το 1940, ενώ ένα χρόνο αργότερα ο στρατός του Χίτλερ εισβάλλει στη Σοβιετική Ένωση. Εκεί που αργότερα θα γνωρίσει ισοπεδωτική ήττα.

Την 22η Ιουνίου είχαμε λοιπόν...

1593: Τα συμμαχικά χριστιανικά στρατεύματα νικούν τους Οθωμανούς στη μάχη του Σίσακ.

1633: Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις, το Ιεροδικείο της Ρώμης αναγκάζει τον Γαλιλαίο Γαλιλέι να αποκηρύξει την άποψή του ότι ο Ήλιος, και όχι η Γη, είναι το κέντρο του Σύμπαντος.

1662: Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος «προπαγάνδα» στην εγκύκλιο του Πάπα Γρηγορίου ΙΕ’ για τη διάδοση της πίστεως (De Propagande Fide). Έκτοτε, ο όρος καθιερώθηκε να συμβολίζει την τέχνη της διάδοσης των ιδεών.

1783: Ένα δηλητηριώδες σύννεφο που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Λάκι στην Ισλανδία φτάνει στη Χάβρη της Γαλλίας.

1837: Γεννήθηκε ο Ερνέστο Τσίλερ, Γερμανός αρχιτέκτων, με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε περισσότερα από 500 κτίρια.

1898: Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Κούβα.

1940: Η Γαλλία αναγκάζεται να υπογράψει ανακωχή με τη ναζιστική Γερμανία.

1941: Οι Γερμανοί εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση.

1949: Γεννήθηκε η Μέριλ Στριπ, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός.

1986: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκοράρει με «το χέρι του Θεού» στον αγώνα μεταξύ της Αργεντινής και της Αγγλίας για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Αργότερα ακολούθησε το «γκολ του αιώνα» επίσης από τον Μαραντόνα. Η Αργεντινή κερδίζει με 2-1 και στη συνέχεια θα κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο.