Αντίστροφη μέτρηση για να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Αντίστροφη μέτρηση για να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε πως είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους ενώ έκανε ειδική αναφορά για την ινδική μετάλλαξη “Δέλτα”.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επεσήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Πρόσθεσε δε, πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Μιλώντας για την ινδική μετάλλαξη “Δέλτα”, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο μεταδοτική, εξηγώντας όμως πως με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού η κάλυψη θα ανέρχεται στο 90%.

Ανέφερε παράλληλα, ότι όσοι ταξιδιώτες έρχονται από τη Βρετανία- με δεδομένο πως εκεί η μετάλλαξη “Δέλτα” επικρατεί, εξετάζονται όλοι ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Μιλώντας για τους πρώτους μήνες της πανδημίας ανέφερε πως ήταν πάρα πολύ δύσκολοι: «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.