Μητέρα Καρολάιν: «Δεν με νοιάζει ποιος τη σκότωσε, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

Μητέρα Καρολάιν: «Δεν με νοιάζει ποιος τη σκότωσε, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»
Η μητέρα της Καρολάιν, σύμφωνα με μαρτυρίες από την Αλόννησο, έλεγε και ξαναέλεγε «δεν με νοιάζει ποιος τη σκότωσε, το παιδί μου δε γυρίζει πίσω». Όλα όμως άλλαξαν μετά την ομολογία του πιλότου για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Η τραγική φιγούρα της μητέρας της Καρολάιν από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκλονίζει. Το στιγμιότυπο όπου ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της κόρης της, την αγκαλιάζει στην Αλόννησο, 40 ημέρες μετά τον θάνατο της Καρολάιν, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Ωστόσο, η ίδια σύμφωνα με μαρτυρίες από το νησί όπου διαμένει, έλεγε και ξαναέλεγε «δεν με νοιάζει ποιος τη σκότωσε, το παιδί μου δε γυρίζει πίσω».

Σαν μέσα της να ήξερε ότι δεν πρέπει να μάθει την αλήθεια, η οποία σίγουρα πλέον αλλάζει τα δεδομένα, καθώς η μάνα της αδικοχαμένης 20χρονης έρχεται αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη της, να χάνει το παιδί της από τον σύζυγό της και να βλέπει το εγγόνι της μπλεγμένο σε μία τέτοια κατάσταση. Οι γονείς της Καρολάιν μετά την ομολογία του πιλότου για την δολοφονία της κόρης τους, είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους στην Αλόννησο, και δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

Πώς «έσπασε» ο πιλότος

Ο 32χρονος πιλότος που για παραπάνω από έναν μήνα προσπαθούσε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς από την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας της συζύγου του, «έσπασε» τελικά και ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε τη σύζυγό του.

Ο 32χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τουλάχιστον 6 ώρες, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία και δεδομένα που η Αστυνομία είχε πλέον στα χέρια της. Όσα είχε μέχρι τότε πει στους αστυνομικούς ο πιλότος άρχισαν να καταρρέουν ένα προς ένα, μέχρι που τελικά ομολόγησε στις 21:30 τη δολοφονία της συζύγου του.

Ο διάλογος με τους αστυνομικούς στην Αλόννησο

Τον διάλογο που είχε με τους αστυνομικούς ο πιλότος και καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν (στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά) στο μνημόσυνο στην Αλόννησο, περιέγραψε με τα πιο συγκλονιστικά λόγια η δημοτική σύμβουλος στο νησί, Χαρίκλεια Θεοδώρου, που βρισκόταν δίπλα στη μητέρα της Καρολάιν.

«Προχώρησαν μπροστά ο Μπάμπης (πιλότος και δολοφόνος της Καρολάιν) με τη Σουζάνα (σ.σ μητέρα του θύματος), αγκαλιάστηκαν, και περιμέναμε γύρω στα πέντε λεπτά μέχρι να τελειώσει η συναισθηματική φόρτιση των δυο τους που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι για να πάρουμε σειρά κι εμείς να χαιρετίσουμε», περιγράφει η Χαρίκλεια Θεοδώρου. Και συνεχίζει: «Την ώρα που τον πλησίασαν ντόπιοι αστυνομικοί με πολιτικά ήμουν ακριβώς δίπλα. Του είπαν "Μπάμπη, σε παρακαλώ πρέπει να μας ακολουθήσεις, έχουμε μία εξέλιξη που είναι πάρα πολύ σοβαρή. Λέει "τι έγινε ρε παιδιά;" και εκείνη την ώρα πήγε να βγάλει το κινητό του τηλέφωνο... Και του λέει ο αστυνομικός "όχι τηλέφωνα, μην κάνεις σκηνές, είναι οι τηλεοράσεις εδώ, πρέπει να φύγουμε διακριτικά για το δικό σου καλό".

Αυτός επέμενε. Με ρωτάει "τι έγινε;". Αστυνομικός του απάντησε πως δήθεν έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένα ύποπτος και "είσαι ο μόνος που τον έχεις δει. Πρέπει να πάμε αμέσως κάτω για να τον αναγνωρίσεις, δεν μπορούν να τον κρατούν άλλο"». Και έτσι ο πιλότος «ηρέμησε και μπήκε μέσα σε πολιτικό αυτοκίνητο» για να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, ο 32χρονος πιλότος φαινόταν ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει τους αξιωματικούς. Είπε «δεν έχει τελειώσει το τρισάγιο ακόμα, περιμένετε», αλλά οι αστυνομικοί επέμεναν «Μπάμπη έχουμε ένα καινούριο στοιχείο, είναι για το καλό σου. Πρέπει να αξιολογηθεί». Και τότε ο πιλότος που βρέθηκε ώρες αργότερα στη ΓΑΔΑ και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε την Καρολάιν, αγκάλιασε για μία ακόμη φορά τη μητέρα της Καρολάιν και της είπε: «Πρέπει να φύγω, μάλλον έχουν συλλάβει κάποιον ύποπτο και πρέπει να πάω για αναγνώριση».

Πηγή: reader.gr