Αμερικανός σκοτώθηκε προσπαθώντας να σπάσει το ρεκόρ μεγαλύτερου άλματος με μηχανή (pic & vid)

Αμερικανός σκοτώθηκε προσπαθώντας να σπάσει το ρεκόρ μεγαλύτερου άλματος με μηχανή (pic & vid)
Τραγικό δυστύχημα στις ΗΠΑ με θύμα έναν 28χρονο οδηγό μηχανής που προσπάθησε να καταρρίψει το ρεκόρ μεγαλύτερου άλματος.

Ο 28χρονοςεπαγγελματίας οδηγός Άλεξ Χάρβιλ, έχασε την ζωή του κάνοντας ένα δοκιμαστικό άλμα με την μηχανή του στο Moses Lake Airshow, στην Ουάσιγκτον.

Ο άτυχος αναβάτης επιχείρησε ένα άλμα 107 μέτρων μπροστά σε θεατές. Μάλιστα, βίντεο δείχνει τη στιγμή που η μηχανή προσγειώνεται σε βουνό χώματος, λίγο πριν από τον στόχο. Ο Χάρβιλ εκτοξεύτηκε πάνω από το τιμόνι της μηχανής, ενώ του έφυγε το κράνος από την πρόσκρουση.

Αρχικά, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στα social media ότι ο 28χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Όμως, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι ο Χάρβιλ άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σύζυγός του Τζέσικα, που βρίσκονταν στο σόου μαζί με παιδιά τους, δήλωσε πριν από το δυστύχημα ότι ο Χάρβιλ προετοιμάζονταν για το άλμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όμως, δεν είχε δοκιμάσει να κάνει το άλμα από τη ράμπα πριν από την μοιραία απόπειρα.

Ο 28χρονος οδηγός ήταν επαγγελματίας αναβάτης σε αγώνες motocross και εργαζόταν σε φάρμα, ενώ είχε πετύχει στο παρελθόν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε άλματα με μηχανή. Σε συνέντευξη για το σόου είχε δηλώσει πως αγαπούσε τις μηχανές σε όλη του τη ζωή και μεγάλωσε δοκιμάζοντας άλματα στους αμμόλοφους όπου θα διεξάγονταν το Moses Lake Airshow.