Ένα αγοράκι 2,5 ετών στην Πορτογαλία βρέθηκε μετά από 35 ώρες, έχοντας κάνει 10 χλμ.

Ένα αγοράκι 2,5 ετών στην Πορτογαλία βρέθηκε μετά από 35 ώρες, έχοντας κάνει 10 χλμ.
Ένα αγοράκι 2,5 ετών στην Πορτογαλία βρέθηκε σώο και αβλαβές έπειτα από 35 ώρες έχοντας πιθανόν περπατήσει 10 χιλιόμετρα

Ένα αγοράκι 2,5 ετών, η εξαφάνιση του οποίου είχε σημάνει συναγερμό σε όλη τη χώρα, βρέθηκε χθες το βράδυ σώο και αβλαβές στην αγροτική περιοχή Πρένσα-α-Βέγια της κεντρικής Πορτογαλίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το αγοράκι, το οποίο αγνοούνταν επί 35 ώρες, είχε περπατήσει πολλά χιλιόμετρα και βρέθηκε αφυδατωμένο αλλά σε καλή κατάσταση.

Ο μικρός Νόα βρέθηκε στην ίδια περιοχή όπου τον αναζητούσαν περίπου 150 άνθρωποι με τη βοήθεια αστυνομικών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και υποστηριζόμενοι από drones με θερμική κάμερα.

Ο μικρός φέρεται ότι εξαφανίστηκε νωρίς χθες το πρωί όταν η Πορτογαλίδα μητέρα του και η μεγαλύτερη αδελφή του ακόμη κοιμούνταν.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός RTP μετέδωσε ότι ο μικρός βγήκε προφανώς από το σπίτι του για να αναζητήσει τον Βέλγο πατέρα του, ο οποίος εργάζεται σε γειτονικό χωράφι.

Το αγοράκι βρέθηκε χωρίς τα ρούχα του με γρατζουνιές στα πόδια του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Η έρευνα της αστυνομίας θα συνεχιστεί προκειμένου να διακριβωθεί αν ο Νόα έμεινε 36 ώρες νηστικός και χωρίς νερό και αν περπάτησε περίπου 10 χιλιόμετρα μόνος του.