Η Leica παρουσίασε το πρώτο δικό της smartphone με ονομασία Leitz Phone 1

Η Leica παρουσίασε το πρώτο δικό της smartphone με ονομασία Leitz Phone 1
Με σχήμα και φιλοσοφία που θυμίζει το Sharp Aquos R6.

Η Leica προχώρησε στην αποκάλυψη του πρώτου δικού της smartphone που θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Leitz Phone 1. Η εταιρεία έχει ήδη μακρά συνεργασία με διάφορες εταιρείες στο χώρο των κινητών τηλεφώνων (όπως η Huawei) και έτσι αποφασίζει να κινηθεί αυτόνομα, εστιάζοντας -όπως είναι λογικό- στον φακό και την κάμερα.

Το πίσω μέρος της συσκευής είναι μαύρο και καλύπτεται και από ένα μεταλλικό καπάκι με το όνομα της εταιρείας. Ζυγίζει 212 γραμμάρια και το πάχος του φτάνει τα 9.5 χιλιοστά, ενώ από πλευράς φακών ο κύριος αισθητήρας είναι 20MP, ενώ στο μπροστινό τμήμα υπάρχει μια selfie cam στα 12.6MP.

Η οθόνη του Leitz Phone 1 είναι τεχνολογίας OLED και υποστηρίζει ανάλυση 2730x1260 pixels, αλλά και refresh rate έως 240Hz. Κάτω από την επιφάνειά της υπάρχει ένας σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να «διαβάσει» έως και δύο δάχτυλα για έξτρα προστασία. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το τηλέφωνο έχει επεξεργαστή Snapdragon 888 και 12GB RAM, καθώς και 256GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί έως και ως 1ΤΒ με τη χρήση microSD.

Η συσκευή θα έχει μπαταρία 5.000mAh, θα είναι αδιάβροχο και θα παρέχει προστασία από τη σκόνη κατά το πρότυπο IP68, ενώ από πλευράς λειτουργικού θα «τρέχει» Android 11. Η κυκλοφορία του έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν για την αγορά της Ιαπωνίας και θα πωλείται στην τιμή των 187,920 yen (περίπου €1430). Δείτε ένα video της παρουσίασής του εδώ.