Η θεωρία συνωμοσίας πως οι εκλογές του 1989 κρίθηκαν από την συμφωνία ΝΔ-CIA (pics & vid)

Η θεωρία συνωμοσίας πως οι εκλογές του 1989 κρίθηκαν από την συμφωνία ΝΔ-CIA (pics & vid)
Οι φοβερές αποκαλύψεις με λεπτομέρειες του στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απόστρατου αντιστράτηγου Νίκου Γρυλλάκη!

Εκλογές στην Ελλάδα με…. άρωμα CIA; Φυσικά, αν πιστέψουμε τα όσα είχε γράψει στο βιβλίο του τον Δεκέμβριο του 2001, ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απόστρατος αντιστράτηγος Νίκος Γρυλλάκης! Άλλωστε, κατά καιρούς απορρέει εμπλοκή των Αμερικανών στα της Ελλάδας καθέκαστα.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Στις 18 Ιουνίου το 1989 είχαμε βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες διεξήχθησαν υπό την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Πρώτος στις ψήφους όμως βγήκε η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Βέβαια, δεν είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (Νέα Δημοκρατία με 44,28% των ψήφων έλαβε 145 έδρες, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με 39,13% 125 έδρες, ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου με 13,13% 28 έδρες και από 1 έδρα κατέλαβαν η Δημοκρατική Ανανέωση με 1,01% και ο ανεξάρτητος Μουσουλμάνος με 0,52%) και έτσι, ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέμεινε πρωθυπουργός μέχρι τις 2 Ιουλίου 1989, καθώς στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου αποφάσισαν να συμπράξουν για σχηματισμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη.

Η βοήθεια στη Ν.Δ. από τη CIA

2

Όλα καλά μέχρι εδώ… Η «βόμβα» τοποθετήθηκε στα «θεμέλια» των εκλογών δωδεκάμισι χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2001. Τότε που ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απόστρατος αντιστράτηγος Νίκος Γρυλλάκης έγραψε στο βιβλίο του ότι «η αμερικανική κυβέρνηση μέσω της CIA είχε βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία να φθείρει τον Ανδρέα Παπανδρέου διοχετεύοντας ή και χαλκεύοντας επιβαρυντικά στοιχεία για το σκάνδαλο Κοσκωτά και δημιουργώντας αντικυβερνητική ατμόσφαιρα μέσω των επιρροών της στα διεθνή ΜΜΕ και στην εγχώρια ελληνική ελίτ».

«Σχέδιο για την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού»

1

Κατά τον Νίκο Γρυλλάκη, η συμφωνία της CIA με τη Νέα Δημοκρατία επετεύχθη τον Ιανουάριο του 1989 στη Νέα Υόρκη, ύστερα από πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, η οποία διακρίνοντας τον κλονισμό των Ανατολικο-ευρωπαϊκών κομμουνιστικών καθεστώτων «σχεδίαζε την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στις ανατολικές χώρες. Με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την αριστερή πτέρυγα να ασκεί πιέσεις για συμπαράσταση στα ετοιμόρροπα τότε σοσιαλιστικά κόμματα θα δημιουργούνταν προβλήματα στην ταχεία αποσύνθεση του κομμουνισμού».

«Είναι χρήσιμο για το κόμμα και να προχωρήσεις»

Ο Νίκος Γρυλλάκης είχε μιλήσει τα όσα έγραφε στο βιβλίο του και στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στο Mega, παραδεχόμενος πως είχε εκπαιδευτεί από τη CIA. Είχε συμπληρώσει μάλιστα, πως όταν ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την κρούση των Αμερικανών για συνεργασία εκείνος του είχε απαντήσει: «Αυτό είναι χρήσιμο για το κόμμα και να προχωρήσεις».

3

Ο απόστρατος αντιστράτηγος είχε αποκαλύψει μάλιστα πως είχε παραδώσει στον σύνδεσμο της CIA το τηλέφωνο και τη διεύθυνση της αδελφής του που τον φιλοξενούσε στην Αμερική. Μια ημέρα δύο άγνωστοι άνδρες συστήθηκαν στην αδελφή του σαν φίλοι του, να τον πάρουν για καφέ. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο Μανχάταν «σε ένα κτίριο που έδινε την όψη πολυτελούς ξενοδοχείου και εκεί άρχισε πλέον η συζήτηση στην ουσία».

«Ο Αμερικανός έριξε και… μπαλωθιές σε γάμο στην Κρήτη»

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Νίκος Γρυλλάκης ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την εξέλιξη των επαφών του και από κει και πέρα, όπως είχε πει, συναντιόταν κάθε 10 ημέρες με τον σύνδεσμο της CIA, στο σπίτι ενός Ελληνοαμερικανού στο Ψυχικό. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, τον πήρε μαζί του μια φορά και στην Κρήτη και τον πήγε σε κρητικό γάμο, όπου ο Αμερικανός έριξε και… μπαλωθιές.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ερωτηθείς τότε για τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρώην στενός του συνεργάτης τα είχε χαρακτηρίσει «μυθεύματα».