Η στιγμή που κρατούμενοι δραπετεύουν από φυλακή του Εκουαδόρ (vid)

Η στιγμή που κρατούμενοι δραπετεύουν από φυλακή του Εκουαδόρ (vid)
Είκοσι οκτώ κρατούμενοι προσπάθησαν να δραπετεύσουν από φυλακή του Εκουαδόρ κατά την διάρκεια ταραχών αντίπαλων συμμοριών που είχαν ως απολογισμό δύο νεκρούς και έντεκα τραυματίες.

Αναταραχές ξέσπασαν σε φυλακή του Εκουαδόρ έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών Los Lagartos και Los Choneros. Τα επεισόδια άρχισαν το Σάββατο και κορυφώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Περίπου 28 κρατούμενοι συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τη φυλακή, ενώ δύο άτομα βρήκαν τον θάνατο και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν από τα επεισόδια μεταξύ των δύο συμμοριών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν την Δευτέρα (14/6) να επαναφέρουν τον έλεγχο και την τάξη στη φυλακή, η οποία πλέον φυλάσσεται από τον στρατό.

Κατά την διάρκεια της προσπάθειας των κρατουμένων να δραπετεύσουν, τραβήχτηκαν βίντεο τη στιγμή που σκαρφαλώνουν τον τοίχο, λίγο πριν οι αστυνομικές δυνάμεις τους συλλάβουν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών τουλάχιστον επτά κρατούμενοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της εξέγερσης μεταξύ των συμμοριών το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universo οι δύο νεκροί ταυτοποιήθηκαν.

Οι κάτοικοι γύρω από τη φυλακή είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς την Κυριακή και την Δευτέρα. Μετά το τέλος των επεισοδίων δεκάδες στρατιώτες τοποθετήθηκαν περιμετρικά της φυλακής για να την φρουρούν.

Επίσης, πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας του Εκουαδόρ πραγματοποίησαν επιθεώρηση στη φυλακή και βρήκαν διαφορά όπλα συμπεριλαμβανομένης και μιας χειροβομβίδας.

Οι κρατούμενοι που επιχείρησαν να δραπετεύσουν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο την 1η Ιουλίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εισαγγελέα του Εκουαδόρ.

Συλλήψεις στο Εκουαδόρ