Αποκαλυπτικό βίντεο του Sky News δείχνει ζωντανές νυχτερίδες στο εργαστήριο της Ουχάν (pics & vid)

Αποκαλυπτικό βίντεο του Sky News δείχνει ζωντανές νυχτερίδες στο εργαστήριο της Ουχάν (pics & vid)
Στο βίντεο απεικονίζονται πολλές νυχτερίδες σε ένα κλουβί και ερευνητές να τις μελετούν ενισχύοντας το σενάριο της μόλυνσης από εργαστήριο της Ουχάν.

Οι θεωρίες για την προέλευση και διασπορά του κορονοϊού ενισχύονται μετά το αποκαλυπτικό βίντεο του Sky News που δείχνει κλουβί με ζωντανές νυχτερίδες στο εργαστήριο του Ινστιτούτου ιολογίας της Ουχάν. Στην πόλη όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός και «κάλυψε» όλο τη γη.

Ερευνητές μελετούν νυχτερίδες

1

Στο βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών το 2017 για τη δημιουργία του νέου εργαστηρίου, απεικονίζονται πολλές νυχτερίδες σε ένα κλουβί, ενώ ένας ερευνητής- φορώντας μάσκα και γάντια- κρατά μια νυχτερίδα και την ταΐζει με ένα σκουλήκι. Φαίνονται μάλιστα ερευνητές με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά και μια νυχτερίδα να κρέμεται από καπέλο ενός ερευνητή, το οποίο φοράει γυαλιά και μια χειρουργική μάσκα προσώπου.

Περισσότερα από 15.000 δείγματα αναζητώντας τον Sars

2

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ο αναπληρωτής διευθυντής του εργαστηρίου της Ουχάν να λέει: «Η Κίνα δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στο σχεδιασμό ή τη σύναψη εργαστηρίων BSL-4» ενώ αναφέρεται: «Πάνω από μια δεκαετία, η ερευνητική ομάδα του Shi Zhengli έχει συλλέξει περισσότερα από 15.000 δείγματα νυχτερίδων στην Κίνα και σε πολλές χώρες της Αφρικής, αναζητώντας την προέλευση του SARS, καθώς και την απομόνωση και τον χαρακτηρισμό πολλών νέων ιών».

Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ερευνούν

3

Οι Αμερικανοί, θυμίζουμε επιμένουν και συνεχίζουν να ερευνούν την έλευση του κορονοϊού, πιστεύοντας πως ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας. Αυτό ανέφερε πρόσφατα και η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που έχουν γνώση ενός απόρρητου εγγράφου.

Τα 2 σενάρια των ΗΠΑ

Τα επικρατέστερα σενάρια κατά τους Αμερικανούς είναι δύο: Ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Ουχάν ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο (νυχτερίδα).

Οι Αμερικανοί παράλληλα κατηγορούν την Κίνα ότι δεν κινείται με διαφάνεια πάνω σε αυτό το θέμα, κάτι που το Πεκίνο αρνείται κατηγορηματικά.