Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας αρνήθηκε επίδομα 1,6 εκατ. ευρώ: «Το βρίσκω αμήχανο» (vid)

Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας αρνήθηκε επίδομα 1,6 εκατ. ευρώ: «Το βρίσκω αμήχανο» (vid)
Τους λόγους που αρνήθηκε ετήσιο επίδομα 1,6 εκατ. ευρώ εξήγησε η πριγκίπισσα Αμαλία.

Με επιστολή στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, η πριγκίπισσα Αμαλία ζήτησε να μην λάβει το επίδομα 1,6 εκατ. ευρώ, ως ετήσιο εισόδημα και για τις προσωπικές δαπάνες της.

Η διάδοχος του θρόνου στην Ολλανδία στην επιστολή της προς τον Μαρκ Ρούτε τόνισε ότι θα ένιωθε άβολα αν δεχόταν αυτή τη στιγμή στο επίδομα. «Στις 7 Δεκεμβρίου 2021 θα γίνω 18 ετών και σύμφωνα με τον νόμο θα λάβω ένα επίδομα», έγραψε.

«Το βρίσκω αμήχανο, από τη στιγμή που δεν κάνω τίποτα σε αντάλλαγμα και ενώ άλλοι μαθητές περνούν πολύ πιο δύσκολα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του κορoνοϊού», πρόσθεσε.

Η πριγκίπισσα Αμαλία σκοπεύει να κάνει διάλειμμα ενός χρόνου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει τις σπουδές της. Μάλιστα, θα αποπληρώσει τα 300.000 ευρώ τον χρόνο που δικαιούται όσο ακόμη σπουδάζει και δεν θα διεκδικήσει το 1,3 εκατ. που της αναλογεί για δαπάνες μέχρι να έχει υψηλά έξοδα στον ρόλο της ως πριγκίπισσα.

Σύμφωνα με την ολλανδική τηλεόραση, αυτή είναι η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν αποδέχεται το αφορολόγητο επίδομα για μισθό και δαπάνες.