Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd τα «χώνει» στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ: «Είναι από τους ισχυρούς ηλ... στον κόσμο» (vid)

Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd τα «χώνει» στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ: «Είναι από τους ισχυρούς ηλ... στον κόσμο» (vid)
Ξέσπασε κατά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο Ρότζερ Γουότερς, το ιδρυτικό στέλεχος των Pink Floyd.

Σε ένα δημόσιο φόρουμ βρέθηκε ο Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος αποκάλυψε μια προσφορά που του έκανε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζητώντας του να χρησιμοποιήσει την μουσική του «Another Brick in the Wall». Με αφορμή αυτή την πρόταση που του έγινε, ο θρύλος των Pink Floyd εξαπέλυσε επίθεση κατά του ιδρυτή του facebook.

Το μέλος των Pink Floyd εμφανίστηκε σε μια ειδική εκδήλωση που ήταν μέρος μιας εκστρατείας για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη το 2019 μετά την ανάκληση του ασύλου του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γουότερς παρουσίασε έναν φάκελο που περιείχε μια επιστολή από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Σε αυτή του ζήτησε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι των Pink Floyd «Another Brick in the Wall» σε μια ταινία που θα προωθούσε το Instagram.

«Λοιπόν, είναι μία επιστολή από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς μένα. Έφτασε σήμερα το πρωί, με μια προσφορά ενός τεράστιου χρηματικού ποσού, και η απάντηση είναι «άντε γα... σου! No f... way».

Διαβάζοντας ένα μέρος της επιστολής προς το κοινό, ο Γουότερς είπε: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που εξετάσατε αυτό το project. Πιστεύουμε ότι το βασικό συναίσθημα αυτού του τραγουδιού είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο και απαραίτητο σήμερα, που ειλικρινά μιλάει για το πόσο διαχρονικό είναι πραγματικά το έργο σας».

Ο Γουότερς συνέχισε λέγοντας: «Και όμως θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram ακόμη μεγαλύτερα και ισχυρότερα από ό, τι είναι ήδη. Έτσι μπορεί να συνεχίσει να λογοκρίνει όλους μας σε αυτό το δωμάτιο και να αποτρέψει την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ. Έτσι ώστε το κοινό να πει «Τι; Όχι! Όχι άλλο!».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα είμαι μέρος αυτής της μαλ...ας, Ζούκερμπεργκ. Σκεφτείτε λοιπόν πώς αυτό το μικρό κάθαρμα- που ξεκίνησε λέγοντας, "α! είναι όμορφη, θα της δώσω βαθμολογία τέσσερα στα πέντε, α! αυτή είναι άσχημη θα της δώσω ένα" - πώς στο διάολο κατάφερε να έχει τέτοια εξουσία στο οτιδήποτε; Και όμως, αυτός είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους στον κόσμο».

Το θρυλικό «Another brick in the Wall»