Ισπανίδα ανακοίνωσε ποιους θέλει στην κηδεία της: «Οι άλλοι συνεχίστε να μένετε μακριά μου» (pic)

Ισπανίδα ανακοίνωσε ποιους θέλει στην κηδεία της: «Οι άλλοι συνεχίστε να μένετε μακριά μου» (pic)
Μια Ισπανίδα έγινε viral όταν ανακοίνωσε μια λίστα με οδηγίες για την κηδεία της αλλά και ποιους επιθυμεί να παρευρεθούν.

Η Μαρία Παζ Φουέντες Φερνάντεθ από την Ισπανία κατάφερε να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα, όταν αποφάσισε να δημοσιεύσει μια λίστα, με τους ανθρώπους που θα ήθελε να βρεθούν στην κηδεία της.

Η λίστα δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα με το μεταθανάτιο αίτημά της να λέει: «Δεδομένου ότι οι συγγενείς μου στο αίμα δεν είναι η οικογένειά μου εδώ και αρκετό καιρό, δηλώνω στην διαθήκη μου ποιοι άνθρωποι μπορούν να παρευρεθούν στην κηδεία μου».

Μάλιστα, άφησε και μια σειρά με οδηγίες διευκρινίζοντας ότι η επιθυμία της δεν αφορά μόνο την κηδεία της αλλά και επισκέψεις στο νεκροταφείο και την εκκλησία.

«Σε όλους τους άλλους ανθρώπους που δεν νοιάστηκαν ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής μου θέλω να συνεχίσετε να μένετε όσο πιο μακριά μου γίνεται».

Οι τελευταίες της επιθυμίες πυροδότησαν έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο, με κάποιους αναγνώστες να κατανοούν απόλυτα την απόφασή της, ενώ άλλους να της ασκούν κριτική.

«Έχει απόλυτο δίκιο. Αν δεν ήταν εδώ γι αυτή τη ζωή, σίγουρα δεν τους χρειάζεται στον θάνατο. Τώρα θα πρέπει να απομακρυνθούν χωρίς να παίξουν τον ρόλο των θλιμμένων θυμάτων με κροκοδείλια δάκρυα», έγραψε κάποιος.

«Συμφωνώ απολύτως με την Μαρία. Μερικά μέλη της οικογένειας πραγματικά δεν συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να πάνε στην κηδεία;», έγραψε κάποιος άλλος.