Λαζάρου για τους εμβολιασμένους στην εστίαση: «Θα ζητάνε πιστοποιητικό οι ελεγκτές και στα ΜΜΜ» (vid)

Λαζάρου για τους εμβολιασμένους στην εστίαση: «Θα ζητάνε πιστοποιητικό οι ελεγκτές και στα ΜΜΜ» (vid)
Η απάντηση του Λευτέρη Λαζάρου στην Ντόρα Μπακογιάννη στα σενάρια να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού στην εστίαση.

Ένα από τα θέματα για τα οποία έχει ανοίξει κουβέντα το τελευταίο διάστημα είναι το ενδεχόμενο να απαιτείται επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην εστίαση.

Προκειμένου δηλαδή να μπορεί κάποιος να μπει στον εσωτερικό χώρου ενός εστιατορίου να χρειάζεται να δείξει πως είναι εμβολιασμένος.

Κάτι ωστόσο που βρίσκεται αντίθετους τους επιχειρηματίας του κλάδου που δεν μπορούν να κάνουν τους αστυνομικούς ζητώντας έγγραφα, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις από τους πελάτες.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και πάλι ο Λευτέρης Λαζάρου, επαναλαμβάνοντας τα ίδια που είχε πει και πριν από λίγες μέρες.

«Εγώ είπα να πείσω και τον εργαζόμενό μου, τον συνεργάτη, να εμβολιαστεί. Θα τον παρακαλέσω να το κάνει -και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είναι όμως πάρα πολύ δύσκολο να βγω από την κουζίνα, εγώ ή άλλος εργαζόμενος, να ζητήσω πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον κάθε πελάτη. Εκεί πρέπει η ίδια η Πολιτεία, οι λοιμωξιολόγοι, να πείσουν τον αρνητή να μπει στη διαδικασία του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά, θέτωντας ξανά το θέμα των μηχανημάτων καθαρισμού αέρα.

Μάλιστα, επειδή η Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν την ίδια στιγμή στον αέρα επέμεινε, λέγοντας οτι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, τότε ο πασίγνωστος chef είπε: «Στα λεωφορεία θα βάλουμε εισπράκτορα να ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπει κάποιος μέσα; Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρέπει να πείσουμε τον αρνητή να εμβολιαστεί».

Και δεν έχει και άδικο.