OnePlus Nord CE 5G: Η νέα συσκευή value for money που κάνει τα πάντα (vid)

OnePlus Nord CE 5G: Η νέα συσκευή value for money που κάνει τα πάντα (vid)
Η νέα πρόταση της γνωστής εταιρείας μπαίνει δυναμικά στο χώρο των mid-range συσκευών.

Μετά την έλευση των ακριβότερων συσκευών και των ναυαρχίδων για την αγορά των smartphones, η OnePlus ρίχνει στην αγορά την πρώτη σημαντική φετινή της κυκλοφορίας στην κατηγορία των mid-range με το OnePlus Nord CE 5G.

Οι διαστάσεις του τηλεφώνου κινούνται σε παραδοσιακά επίπεδα, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 170 γραμμάρια, όντας αρκετά λεπτό και ελαφρύ. Τα περιθώρια είναι σχετικά μικρά, ενώ η μπροστινή κάμερα στο επάνω αριστερά τμήμα της οθόνης και η πίσω σε ένα μικρό… εξόγκωμα.

Ανοίγοντας το κουτί αγοράς θα βρείτε το τηλέφωνο, έναν ταχυφορτιστή Warp Charger 30W, ένα καλώδιο φόρτισης USB Type-C, μια μαλακή διάφανη θήκη και το εγχειρίδιο οδηγιών. Η οθόνη της συσκευής είναι ανάλυσης 2400x1080 pixels, AMOLED, και με διαγώνιο 6.43 ιντσών για να ικανοποιήσει κάθε γούστο, ενώ από κάτω της έχει και έναν σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα και όχι μόνο.

Η εταιρεία προσφέρει μάλιστα διαφορετική φωτεινότητα ανάλογα με το mode που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε πχ. να αποδίδει διαφορετικά στην ανάγνωση, διαφορετικά στο gaming και διαφορετικά πχ. στα videos.

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε έναν Qualcomm Snapdragon 750G 5G και μια Adreno 619 GPU που φροντίζουν να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς gamers. Η συσκευή φέρει ακόμη 8/12GB RAM και 128/256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ προσφέρει και όλες τις κλασικές επιλογές συνδεσιμότητας. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4500mAh και μπορεί να φορτιστεί από το μηδέν έως και το 70% της σε μόλις μισή ώρα.

Το OxygenOS 11 βρίσκεται προ-εγκατεστημένο και μπορεί να απογειώσει τις επιδόσεις της συσκευής, αφού δεν την επιβαρύνει με ανούσιες πληροφορίες. Καλή δουλειά έχει γίνει και στις κάμερες (είτε μιλάμε για την selfie, είτε για τις πίσω, βασικές), καθώς προσφέρεται HDR, ανάλυση έως και 4K στα 30fps ή 1080p σε έως και 120fps και αρκετά καλό επίπεδο πληροφορίας.

Σε ότι αφορά τον ήχο, η συσκευή έχει ένα μόλις ηχείο στο κάτω μέρος, αλλά η λύση είναι εύκολη και ακούσει στο όνομα «ακουστικά». Συνολικά, το OnePlus Nord CE 5G είναι ένα από τα κορυφαία smartphones στην κατηγορία των mid-range συσκευών, με καλές επιδόσεις στα της κάμερας, πολύ ομαλή λειτουργία χωρίς καθυστερήσεις και -συνολικά- ένα πληρέστατο πακέτο.