Με πανό και αφίσες ο Ρουβίκωνας στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου (pics)

 Με πανό και αφίσες ο Ρουβίκωνας στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου (pics)
Παρέμβαση στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου πραγματοποίησε ο Φεμινιστικός Τομέας του Ρουβίκωνα, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει για την συνεπιμέλεια.

Παρέμβαση στο γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου έκανε ο “Φεμινιστικός Τομέας” του Ρουβίκωνα, για τα όσα είχε δηλώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια, στην ολομέλεια της Βουλής.

Η φράση που είχε πει και προσπάθησε να μαζέψει στη συνέχεια ήταν: «Ο κακός σύζυγος δεν σημαίνει ότι είναι κακός γονέας. Μπορεί να χώρισα και να έχω πάθος εναντίον της γυναίκας μου αλλά να μην είμαι κακός πατέρας. Αντίστροφα μπορεί μια γυναίκα να έπιασε τον άντρα της να την απατά και να την κακοποιούσε και να την έδερνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο πολιτικό του γραφείο με πανό και αφίσες που ανέγραφαν «ο Λοβέρδος ξεπλένει κακοποιητές».

1

Σύμφωνα με τα όσα «ανέβηκαν» στο σάιτ του Ρουβίκωνα, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά «σε ότι αφορά την ίδια τη δήλωση του Γ. Λοβέρδου, είναι ο ορισμός της ουσίας αυτού του κατάπτυστου νόμου που υπερψήφισε και το κόμμα του: ναι, δίνεται η δικαιοδοσία σε έναν κακοποιητή να περνά χρόνο με ένα ανήλικο παιδί – και αυτό δεν παρουσιάζεται ως προβληματικό, αλλά ως δικαίωμα (!).

Όσο δίνεται χώρος στο δημόσιο λόγο για τέτοιες δηλώσεις, δίνεται και το βήμα σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να ξεπλένουν κακοποιητές να το πράξουν. Η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου αφελής, κινείται στη γραμμή της αποσύνδεσης μίας κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον ίδιο τον θύτη, και στην απόδοσή της σε τρίτους παράγοντες όπως π.χ. στη σχέση θύτη-θύματος, σε συμπεριφορές του ίδιου του θύματος, στην καραντίνα, στη ζήλεια, στον έρωτα, στον ανταγωνισμό και σε οτιδήποτε άσχετο βολεύει το αφήγημα της κακοποίησης κάθε φορά».

Συμπληρώνει δε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και στα δύο πεδία: θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και τους ανθρώπους-πλυντήρια και τους κακοποιητές. Για το λόγο αυτό, σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου επισκεφτήκαμε το πολιτικό γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου και πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην είσοδο, για να αποκαταστήσουμε στο δημόσιο λόγο αυτό που πρέπει να λέγεται έως ότου γίνει κτήμα της κοινωνίας».

2

ΝΔ: «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τραμπούκους»

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της τόνισε για το συμβάν: «Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους».