Εκτέλεση Παλαιστίνιας που κρατούσε μαχαίρι από Ισραηλινό συνοριοφύλακα (pic)

Εκτέλεση Παλαιστίνιας που κρατούσε μαχαίρι από Ισραηλινό συνοριοφύλακα (pic)
Ο συνοριοφύλακας κάλεσε αρκετές φορές την 28χρονη γυναίκα να σταματήσει και όταν συνέχισε να προχωρά μπροστά, άνοιξε πυρ, πρόσθεσε η ισραηλινή αστυνομία, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Ισραηλινός συνοριοφύλακας πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα μια γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι, η οποία κατευθυνόταν προς τις ισραηλινές δυνάμεις που σταθμεύουν σε σημείο διέλευσης στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ.

Ο συνοριοφύλακας στο σημείο διέλευσης Καλαντίγια, μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης, κάλεσε αρκετές φορές την 28χρονη Παλαιστίνια γυναίκα να σταματήσει, και όταν η γυναίκα συνέχισε να προχωρά μπροστά, ο συνοριοφύλακας άνοιξε πυρ, πρόσθεσε η ισραηλινή αστυνομία, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

1

Την Παρασκευή, ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια ταραχών στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της εποικιστικής δραστηριότητας κοντά στη Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Και την Πέμπτη, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν επιχείρηση για τη σύλληψη καταζητούμενων Παλαιστινίων στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Οι ταραχές έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Δυτική Όχθη, στον απόηχο των διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ και του πολέμου 11 ημερών τον Μάιο μεταξύ του ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, υπό τον έλεγχο του οποίου τελεί η Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό έδαφος υπό ισραηλινό αποκλεισμό, και του ισραηλινού στρατού.

Σχεδόν 475.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.