Τα «κλειδιά» για τη ληστεία του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Κρήτη, τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Τα «κλειδιά» για τη ληστεία του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Κρήτη, τι ερευνά η ΕΛΑΣ
Σε δύο συγκεκριμένα στοιχεία φαίνεται ότι εστιάζει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξιχνιάσει τη ληστεία «μαμούθ» που προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα στο Ηράκλειο.

Τα νέα στοιχεία σχετικά με την κλοπή «μαμούθ» που καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκε σε βίλα Ρώσου μεγιστάνα σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Ηράκλειο της Κρήτης με το ποσό που λείπει να φαίνεται ότι ξεπερνά τις 850.000 ευρώ, εστιάζει την έρευνά της η Ελληνική Αστυνομία.

Η αστυνομία εστιάζει στις κινήσεις της 55χρονης χήρας του μεγιστάνα μόλις έφτασε στην Κρήτη, αλλά και στο γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης στο σπίτι ή στο χρηματοκιβώτιο. Πάντως οι αστυνομικοί εξέφρασαν την απορία τους πώς ένας άνθρωπος με τόσο πολλά χρήματα σε ένα χρηματοκιβώτιο, δεν είχε πάρει το κλειδί μαζί του και το είχε αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού.

Οι κινήσεις της 55χρονης μόλις έφτασε στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αγοράσει πριν χρόνια το σπίτι στην Κρήτη κι ερχόταν συχνά με τη σύζυγό του. Ωστόσο, πριν αρκετό καιρό έχασε τη ζωή του την ώρα που έκανε διακοπές στο νησί με τραγικό τρόπο. Έκτοτε, η 55χρονη ερχόταν πολύ σπάνια στην Κρήτη το ίδιο και ο γιος τους. Πριν λίγες ημέρες, έφτασε στο νησί μαζί με έναν νεαρό Ρώσο και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», άρχισαν τις εργασίες καθαρισμού στο σπίτι.

Η ίδια, αλλά και ο νεότερης ηλικίας φίλος της, ζήτησαν αρχικά βοήθεια από κάποιους γείτονες, γιατί στην 4ωροφη οικία δεν λειτουργούσε το εσωτερικό ασανσέρ, ενώ λίγη ώρα μετά κι αφού συνεργείο επισκεύασε τη βλάβη η 55χρονη και ο 30χρονος έφυγαν για να κάνουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάποιες αγορές. Χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο κι εκείνο είχε παρουσιάσει βλάβη, η οποία αποκαταστάθηκε από υπαλλήλους του συγκροτήματος που το έλεγξαν.

Λίγες ώρες μετά έσκασε σαν «βόμβα» η είδηση ότι από το σπίτι είχε χαθεί ο θησαυρός που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο. Αν και η πρώτη πληροφόρηση έκανε λόγο ότι πρόκειται για 500 χιλιάδες ευρώ, το ποσό αυτό στη συνέχεια «εκτινάχθηκε» στις 850 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία.

Πηγή: Reader.gr