Αννίτα Δημητρίου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Αννίτα Δημητρίου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της κυπριακής Βουλής
Ποια είναι η 36χρονη πολιτικός που γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το δεύτερο αξίωμα της Κύπρου.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κύπρου, εκλέχθηκε μία γυναίκα στο δεύτερο αξίωμα της χώρας, καθώς η 36χρονη Αννίτα Δημητρίου αναδείχθηκε νέα πρόεδρος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η κυρία Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος της Βουλής με 25 ψήφους στη 2η ψηφοφορία και την ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΕΛΑΜ και η ΔΗΠΑ.

Κατά την 1η ψηφοφορία υποψηφιότητα υπέβαλαν ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού και η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας και πρώην γραμματέας της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Κατά τη 2η ψηφοφορία αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ.

Ποια είναι η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου γεννήθηκε στους Τρούλλους στις 18 Οκτωβρίου 1985. Ομιλεί πέρα από την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Πριν την εκλογή της ως βουλευτής, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV τα Σαββατοκύριακα και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Κυπριανού.

Πολιτική καριέρα

Στις κοινοτικές εκλογές του 2011 εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος στους Τρούλλους με τον ΔΗΣΥ. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε στη θέση αυτή. Διετέλεσε γραμματέας της τοπικής επιτροπής ΔΗΣΥ Τρούλλων την περίοδο 2013-2015. Ακόμη, διετέλεσε οικονομική διαχειρίστρια του ΔΗΣΥ Λάρνακας την περίοδο 2014-2016.

Πηγή: Reader.gr