Αρκούδα αποφάσισε να ξαποστάσει σε στύλο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσε black out 15 λεπτών

Αρκούδα αποφάσισε να ξαποστάσει σε στύλο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσε black out 15 λεπτών
Να κάτσει και να πάρει έναν υπνάκο σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισε μία αρκούδα με αποτέλεσμά η αρμόδια εταιρία να διακόψει την παροχή για περίπου 15 λεπτά, προκαλώντας black out στην περιοχή.

Σε έναν στύλο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισε να ξαποστάσει το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Γουίλκοξ στη νότια Αριζόνα των ΗΠΑ μία αρκούδα. Σε βίντεο διακρίνεται η αρκούδα να έχει μπλεχτεί πάνω στα καλώδια του στύλου ενώ στην αρχή δεν αντιδράει, αποφασίζοντας πιθανότατα να ρίξει και έναν υπνάκο.

Η εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος «Sulphur Springs Valley Electric Cooperative» αναγκάστηκε να κλείσει την παροχή ρεύματος, προκαλώντας black out 15 λεπτών στην περιοχή για να μην πάθει ηλεκτροπληξία το ζώο.

Ο Γόρνερ Νιουμπάουερ ένας ελεγκτής κατάστασης γραμμής της εταιρίας δήλωσε στο Associated Press ότι αμέσως απενεργοποίησαν την παροχή ρεύματος ώστε να μην πάθει ηλεκτροπληξία.

Το ζώο Ο Νιουμπάουερ ανέβηκε σε γερανό και επιχείρησε με ένα ραβδί από υαλοβάμβακα μήκους περίπου δύο μέτρων να σκουντήξει λίγο την αρκούδα ώστε να κατέβει. Επιπλέον προσπάθησε και να της μιλήσει. «Νομίζω είπα στην αρκούδα ότι θα τη βοηθήσω να κατέβει από τον στύλο. Γνώριζα ότι δεν θα με καταλάβει, αλλά αυτό τράβηξε την προσοχή της».

Αφότου άρπαξε το ραβδί και το δάγκωσε κάμποσες φορές η αρκούδα τελικά κατέβηκε και έτρεξε προς την έρημο. Σύμφωνα με τον Νιουμπάουερ, η αρκούδα δεν είχε κάποιον τραυματισμό και η διακοπή ρεύματος που επηρέασε τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ως πάροχο τη συγκεκριμένη εταιρία διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Τους είπαμε τον λόγο που συνέβη αυτό και οι περισσότεροι έδειξαν κατανόηση. Αυτή είναι η δεύτερη περιοχή που μία αρκούδα εντοπίζεται στη νότια Αριζόνα.

Πηγή: Reader.gr