Καταζητούμενος βιαστής σκηνοθέτησε τον πνιγμό του, αλλά… ποιος πάει για μπάνιο με το διαβατήριό του;

Καταζητούμενος βιαστής σκηνοθέτησε τον πνιγμό του, αλλά… ποιος πάει για μπάνιο με το διαβατήριό του;
Τα λαγωνικά της αστυνομίας του Λος Άντζελες εξιχνίασαν μια περίεργη υπόθεση με έναν καταζητούμενο βιαστή που είχε διαφύγει από τη Σκωτία.

Σε 15 χρόνια καταδικάστηκε ένας βιαστής, ο οποίος συνελήφθη τελικά από την αστυνομία του Λος Άντζελες, ύστερα από εξιχνίαση του… ψεύτικου θανάτου του και αφού είχε προσπαθήσει να το σκάσει. Ο Κιμ Άβις, έμπορος στο επάγγελμα, εντοπίστηκε τελικά σε μια περιοχή 1.000 μέτρα μακριά από το Κολοράντο και ενώ είχε διαφύγει από τη Σκωτία, όπου είχε διαπράξει βιασμούς και σεξουαλική εγκλήματα στα Χάιλαντς.

Ο Άβις, είχε αρχικά “πετάξει” από τη Σκωτία για το Λος Άντζελες στις 16 Φεβρουαρίου το 2019 χρησιμοποιώντας το όνομα Κεν Γκόρντον Άβις. Εννιά μέρες αργότερα ο γιος του ανέφερε πως αγνοείται από τη στιγμή που είχε πάει στην παραλία Monastery για απογευματινό μπάνιο.

Η συγκεκριμένη παραλία όμως μπορεί να είναι ξακουστή για την όμορφη άμμο της, αλλά και τα επικίνδυνα νερά της, τα οποία προτιμούν πολλές φορές οι σέρφερ.

Ο θάνατος από πνιγμό πολλών σέρφερ όμως οδήγησε στο να την πουν Mortuary Beach (νεκροτομείο). Η παραλία είναι γεμάτη από προειδοποιήσεις και έχουν πνιγεί εκεί ακόμα και δύτες.

1

Οπότε, από την αρχή της ιστορίας, πολλά πράγματα δεν κολλούσαν στις αστυνομικές αρχές...

«Το νερό εκείνο το βράδυ ήταν ασυνήθιστα... επίπεδο και ήρεμο, και ως εκ τούτου δεν ήταν τόσο επικίνδυνο όσο όταν τα κύματα είναι υψηλά. Ο καιρός ακόμα ήταν καθαρός» ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας Ντέρελ Σίμπσον.

Η έρευνα που έγινε για να βρουν τον καταζητούμενο Κιμ Άβις έγινε συντονισμένα από το Γραφείο του Σερίφη, την πυροσβεστική, ομάδα καταδύσεων, ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής αλλά και ένα drone που σάρωσε την περιοχή.

Τον διοικητή τον… έτρωγε επίσης και κάτι ακόμα: Ο Άβις είχε πάρει μαζί του όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, ακόμα και το διαβατήριό του. Ποιος πηγαίνει για κολύμπι με το διαβατήριό του;

«Το νερό είναι πολύ παγωμένο, οπότε είναι ασυνήθιστο για κάποιον να πηγαίνει για κολύμπι μόνο με ένα σορτσάκι, ένα απόγευμα στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν σκοτεινιάζει, όπως είπε πως έκανε ο Άβις».

Από το γραφείο του Σερίφη είπαν επίσης πως ο πατέρας και ο γιος του είχαν μείνει σε ξενοδοχείο και μετά σε κάμπινγκ, ωστόσο δεν είχαν τον εξοπλισμό και δεν είχαν καταγραφεί στο ξενοδοχείο.

Έτσι, αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του στην Σκωτία και εκεί έμαθε πως είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και νεαρών κοριτσιών στα Χάιλαντς.

2

«Είχαμε πολλούς θανάτους στο Monastery Beach, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν να το χρησιμοποιεί ως τέχνασμα».

Η έρευνα οδήγησε πως ο Άβις είχε εισέλθει στις ΗΠΑ μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα του Λος Άντζελες, χρησιμοποιώντας διαφορετικό όνομα, ενώ αποδείχθηκε επίσης ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του είχε χρησιμοποιηθεί στο Κολοράντο μετά την εξαφάνισή του στην Καλιφόρνια.

Η πιο πολύτιμη δε πληροφορία ήταν πως είχαν δει τον Άβις να οδηγάει ένα λευκό φορτηγάκι Ford στην περιοχή Big Sur.

Πέντε μήνες μετά την... εξαφάνισή του, αυτή η πληροφορία βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν τον Avis στο Κολοράντο Σπρινγκς - πάνω από 1.300 μίλια (2.092 χλμ.) μακριά από το σημείο όπου αναφέρθηκε ότι εξαφανίστηκε.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 27 Ιουλίου 2019, συνελήφθη