Επιχείρηση «Τρωϊκή Ασπίδα»: Τεράστιο «χτύπημα» κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος (vid)

Επιχείρηση «Τρωϊκή Ασπίδα»: Τεράστιο «χτύπημα» κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος (vid)
Η επιχείρηση «Τρωϊκή Ασπίδα», από FBI και Europol.

FBI και Europol έχουν πιάσει σαν ποντίκια μες στη φάκα τα μεγαλύτερα κεφάλια της μαφίας τα οποία είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ευρώπη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: «FBI και Europol στέλνουν σήμα στις Αυστριακές Αρχές πως εκεί κινούνται 80 μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, στήνουν το σχέδιο "Αχιλλέας" και παγιδεύουν έναν βαρώνο των ναρκωτικών, ο οποίος είχε περάσει από την Ελλάδα αλλά κινούσε τα γρανάζια από την Τουρκία».

«Κατηγορείται για τρεις δολοφονίες στην Σερβία, είχε κρυφτεί στην Ελλάδα και την Τουρκία. Κατά την σύλληψή του κατασχέθηκαν 10 κιλά ηρωίνης», ανέφεραν οι Αρχές για τον συλληφθέντα.

Πώς το FBI ξεγέλασε εκατοντάδες εγκληματίες με μια εφαρμογή

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες έρευνες στον κόσμο που ξετρυπώνει το κρυπτογραφημένο δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών, μελών της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος σε Ευρώπη και Αμερική, χάρις στην εφαρμογή "ANOM".

Οι Αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους όλο το αλισβερίσι της ιταλικής μαφίας, των ασιατικών τριάδων, των συμμοριών μοτοσικλετιστών, όπως και των καρτέλ ναρκωτικών.

Έτσι, έχουν πια στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς κυβερνήσεων, αξιωματούχων και αστυνομικών.

Ο εκπρόσωπος των διωκτικών Αρχών, Ράντι Γκρόσμαν, ανέφερε: «Το FBI, παρακολουθούσε αυτές τις συνομιλίες. Οι εγκληματίες δεν γνώριζαν πως για πάνω από 18 μήνες το FBI κατέγραψε περισσότερα από 27 εκατομμύρια μηνύματα».

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της Europol, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο «πλυντήριο» κοκαΐνης, καθώς το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι η βασική πηγή εσόδων των καρτέλ.

Στην επιχείρηση «Τρωική Ασπίδα», έχουν κατασχέσει περισσότερους από 32 τόνους ναρκωτικών που έκρυβαν μέσα σε φρούτα και κονσέρβες, 250 όπλα, 55 πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και πάνω από 48 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα και κρυπτονομίσματα.