«Βασιλικός» που ντύνεται Ιππότης ο 28χρονος που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν (pics & vid)

«Βασιλικός» που ντύνεται Ιππότης ο 28χρονος που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν (pics & vid)
Ο γαλλικός Τύπος αποκάλυψε το προφίλ του Νταμιέν Ταρέλ που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν αλλά και του συνεργού του «Αρτούρ».

Το προφίλ του τύπου που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν σκιαγράφησε η La Parisien! Αυτός είναι ο 28χρονος Νταμιέν Ταρέλ, ο οποίος βρίσκεται φυσικά υπό κράτηση μαζί με τον συνεργό του «Αρτούρ» για «βία κατά προσώπου δημόσιας εξουσίας».

Ο Νταμιέν Ταρέλ ασχολείται με «ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες», ντύνεται μάλιστα συχνά ιππότης ενώ δεν έχει ποινικό μητρώο. Ζει με τη μητέρα του στην πόλη Ντρομ και την ώρα που χαστούκισε τον πρόεδρο της Γαλλίας είχε καταναλώσει αλκοόλ.

2

Φέρεται μάλιστα να φώναξε «Montjoie Saint-Denis», μία μεσαιωνική πολεμική ιαχή γαλλικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης απέναντι στον Βασιλιά. Αργότερα την ασπάστηκαν ακροδεξιές ομάδες.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζει «σ΄ένα παράλληλο κόσμο με παίγνια ρόλων και αναπαραστάσεις μαχών του Μεσαίωνα».

Μαζί με τον Ταρέλ συννελήφθη και ο φίλος του, ο Αρτούρ, ο οποίος λογίζεται ως συνεργός του καθώς βιντεοσκοπούσε τη στιγμή της επίθεσης με το κινητό του. Στο σπίτι αυτού βρέθηκαν όπλα και ένα αντίγραφο του «Mein Kampf», «Ο Αγών του» της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ.

3

Ο Νταμιέν Ταρέλ σύμφωνα με τις αναρτήσεις του πρόσκειται στα κινήματα των βασιλικών και της ακροδεξιάς. Σύμφωνα με τους φίλους του, πρόκειται για έναν ντροπαλό νεαρό που δεν έχει εκφράσει ουδέποτε δημοσίως τις πολιτικές του απόψεις.

Σε περίπτωση καταδίκης τους αντιμετωπίζουν 3 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.