Πως καθορίζεται τι βλέπετε στο Instagram feed σας;

Πως καθορίζεται τι βλέπετε στο Instagram feed σας;
Ο επικεφαλής της πλατφόρμας εξηγεί τα πάντα για το Instagram.

Η πιο εύλογη απορία των χρηστών σε πλατφόρμες όπως το Instagram είναι πως ακριβώς καθορίζεται το τι περνάει από το feed τους. Ποιες παράμετροι καθορίζουν ποιανού posts θα εμφανίζονται και γιατί δεν βλέπουν όλα όσα θέλουν τις περισσότερες φορές. Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απάντησε ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, θέλοντας κυρίως να απαντήσει και σε φήμες που κυκλοφόρησαν για λογοκρισία τις τελευταίες μέρες.

Όπως σημειώνεται λοιπόν, το Instagram χρησιμοποιεί πάρα πολλές παραμέτρους για να καθορίσει τι δείχνει σε κάθε χρήστη και μάλιστα σημειώθηκε πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο από τα αποτελέσματα ενός αλγόριθμου. Συγκεκριμένα, οι πιο σημαντικές παράμετροι είναι οι εξής:

- Πληροφορίες για το post: Υπολογίζονται δεδομένα για το πόσο δημοφιλές είναι ένα post, πόση διάρκεια έχει (αν είναι video), πόσοι το είδαν και τους άρεσε και σε ποια τοποθεσία τραβήχτηκε.
- Πληροφορίες για τον χρήστη: Υπολογίζονται δεδομένα για το πόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ιστορικά τα posts ενός λογαριασμού για το χρήστη.
- Η δραστηριότητά του χρήστη: Ανάλογα με τη δραστηριότητα κάθε χρήστη υπολογίζεται η πιθανότητα να του αρέσει κάτι που θα δει.
- Ιστορικό αλληλεπίδρασης: Υπολογίζεται ακόμη το πόσες φορές και πόσο συχνά έχει αλληλεπιδράσει ένας χρήστης με τα ποστ ενός λογαριασμού.

Από όλα τα παραπάνω (και κάποια ακόμη) βγαίνει ένα αποτέλεσμα που ορίζει το πόσο πιθανό είναι να αλληλεπιδράσει ένας χρήστης με ένα ποστ. Αν είναι υψηλό το ποσοστό, του το εμφανίζει.