Διάσημες επιθέσεις on air: Χαστούκια, πίτες και... παπούτσια (vids)

Διάσημες επιθέσεις on air: Χαστούκια, πίτες και... παπούτσια (vids)
O Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι ο μόνος επώνυμος ή επίσημος που έχει δεχθεί επίθεση on air από το πλήθος. Δεν είναι καν ο μόνος Γάλλος πρόεδρος καθώς η λίστα είναι μακρά...

Ένας νεαρός άντρας χαστούκισε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη Νότια Γαλλία κατά την διάρκεια περιπάτου και αυτή η ενέργεια μας έφερε στο μυαλό διάσημα χαστούκια αλλά και γενικότερα επιθέσεις που καταγράφησαν on air και έχουν επιβιώσει… γιατί υπάρχουν κι άλλα που στο πέρασμα του χρόνου έχουν ξεθωριάσει και έχουν… διαγραφεί, όπως αυτό της Leona Lewis από έναν άντρα ενώ υπέγραφε το βιβλίο της σε ένα εμπορικό κέντρο. Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Νικολά Σαρκοζί

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που έχει δεχθεί επίθεση, καθώς κάτι ανάλογο είχε πάθει ο Νικολά Σαρκοζί όταν ένας άντρας από το πλήθος τον έπιασε δυνατά από το σακάκι του και τον τράβηξε προς το μέρος του.

Φρανσουά Ολάντ

Ακόμα ένας Γάλλος πρόεδρος που δέχθηκε επίθεση on air είναι ο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο είχα αλευρώσει. Ο ίδιος αμήχανος και “παγωμένος” απλά είχε κάτσει ακίνητος.

Τζορτζ Μπους

Διάσημη είναι η επίθεση που δέχθηκε ο Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, όταν ένας τύπος από κάτω του πέταξε δύο παπούτσια, τα οποία απέφυγε επιμελώς ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Αιματηρή επίθεση, καθώς τραυματίστηκε στο πρόσωπο και γέμισε με αίματα, ήταν αυτή στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο.

Δήμητρα Λιάνη

Στα… δικά μας, ένα διάσημο χαστούκι είναι αυτό στη Δήμητρα (Μιμή) Λιάνη. Το 1997, η Νατάσα Αθήνη, καθόλα άγνωστη στο ευρύ ελληνικό κοινό, πηγαίνει στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου "10 χρόνια και 54 ημέρες" και αφού περιμένει καρτερικά στην ουρά, όταν φτάνει μπροστά της δίνει δύο χαστούκια.

Μπιλ Γκέιτς

Χαστούκι δεν είναι, αλλά αποτελεί και αυτό μία μορφή επίθεσης… Ο Μπιλ Γκέιτς το 1999 βρίσκεται στο Βέλγιο, περπατάει αμέριμνος και χαμογελαστός μπροστά στις κάμερες μέχρι που ένας τύπος του ρίχνει μια πίτα στο πρόσωπο.