Κίρα Νάιτλι: «Όποια γυναίκα ξέρω έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά, είναι απογοητευτικό»

Κίρα Νάιτλι: «Όποια γυναίκα ξέρω έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά, είναι απογοητευτικό»
Η ηθοποιός, Κίρα Νάιτλι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό, μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση και τι μέτρα ασφαλείας παίρνει κατά την επιστροφή στο σπίτι της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι, στο περιοδικό Harper’s Bazaar, μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση, που καμία γυναίκα δεν μπορεί να το αντιληφθεί στη διάστασή του, αν δεν το έχει βιώσει, για τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει εκείνη κατά την επιστροφή της στο σπίτι, καθώς και την πικρή αλήθεια ότι όσες γυναίκες βρίσκονται στον κύκλο της έχουν παρενοχληθεί και είναι απογοητευτικό.

Η ηθοποιός, μάλιστα, σε ερώτηση για το αν εκείνη έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση, απάντησε: «Ναι. Εννοώ, όλες έχουν. Κυριολεκτικά, δε γνωρίζω καμία γυναίκα που να μην την έχουν θωπεύσει παρά τη θέλησή της, να μην της έχει επιτεθεί επιδειξίας, ή να μην την έχουν απειλήσει με κάθε τρόπο, από το να της κόψουν τον λαιμό μέχρι να τη χτυπήσουν στο πρόσωπο. Όλες έχουν παρενοχληθεί με κάποιο τρόπο».

Συνειδητοποίησε δε, πως όταν άκουσε τις προφυλάξεις που παίρνουν οι γυναίκες όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους αργά τη νύχτα, προκειμένου να είναι ασφαλείς, σκέφτηκε:

«Ναι, τα κάνω και εγώ όλα αυτά, ένα προς ένα χωρίς να το αντιλαμβάνομαι».

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιανουάριο, η Βρετανίδα ηθοποιός ανακοίνωσε την απόφαση της να μην γυρίζει ερωτικές σκηνές για ταινίες, όταν αυτές σκηνοθετούνται από άνδρες. «Είναι εν μέρει αυταρέσκεια αλλά είναι και το ανδρικό βλέμμα. Μου είναι πολύ άβολο να προσπαθήσω να απεικονίσω αυτό που φαντάζεται το ανδρικό βλέμμα. Δεν θέλω άλλο αυτές τις απαίσιες σκηνές σεξ όπου είναι όλοι ιδρωμένοι και όλοι αγκομαχούν. Δεν με ενδιαφέρει πλέον να κάνω κάτι τέτοιο».

Η Κίρα Νάιτλι, μητέρα δύο παιδιών, είχε γνωστοποιήσει, επίσης, πως από τότε που γέννησε, το 2015, είχε προσθέσει ρήτρα στο συμβόλαιο της για το γυμνό.

Πηγή: Reader.gr