Βρετανός στα 16 του κέρδισε 400.000 λίρες και στα 23 πέθανε (pics)

Βρετανός στα 16 του κέρδισε 400.000 λίρες και στα 23 πέθανε (pics)
Η τύχη είχε χαμογελάσει σε ένα 16χρονο Βρετανό ωστόσο επτά χρόνια αργότερα του γύρισε την πλάτη.

Είναι από τις ιστορίες που συγκλονίζουν. Ένας Βρετανός που το 2014 είχε κερδίσει στη National Lottery 400.000 λίρες, πέθανε ξαφνικά στα 23 του.

Ο Κάλουμ Φιτζπάτρικ ήταν μόλις 16 ετών και εργαζόταν στο παντοπωλείο της οικογένειά του μελετώντας παράλληλα για τις εξετάσεις του, όταν τον Οκτώβριο του 2014 κέρδισε το τζάκποτ που τον έκανε πλουσιότερο κατά 400.000 λίρες.

«Έπαθα σοκ και νιώθω πολύ τυχερός. Δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ έκτοτε. Νομίζω ότι θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο τον Ιανουάριο, όταν γίνω 17. Θέλω απλώς ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο», είχε δηλώσει το 2014, μιλώντας στην Daily Mirror για την νίκη του.

«Η μαμά μου λέει να συνεχίσω να πηγαίνω για να βοηθάω, αλλά εντάξει- θέλω να παραμείνω κανονικός», είχε πει για να προσθέσει: «Αλήθεια δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν οι πέντε αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν όλοι δικοί μου. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι αλήθεια, έβαλα τα κλάματα».

Τα χρήματα αυτά δεν τον επηρέασαν στην καθημερινότητά του και συνέχισε τις σπουδές του ως μηχανολόγος μηχανικός. Το μόνο που έκανε ήταν όταν έγινε 17 ετών να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Τα τελευταία χρόνια δούλευε σε ένα παραθαλάσσιο μπαρ, με τους πρώην εργοδότες του να κάνουν λόγο για «ένα αξιότιμο μέλος της ομάδας μας, με όρεξη για διασκέδαση που θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε».

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά ωστόσο, κάποιοι εικάζουν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. «Ο καλύτερος φίλος/αδερφός που θα μπορούσα να ζητήσω. δεν θα μάθεις ποτέ πόσο πολύ σε αγαπούσαμε όλοι», έγραψε στο Facebook η αδερφή του, Τιέρνα Φιτζπάτρικ, ενώ την θλίψη τους εξέφρασαν δημοσίως και πολλοί φίλοι αλλά και συνεργάτες του.