Θέση πάρκινγκ πωλήθηκε αντί μυθικού ποσού στο Χονγκ Κονγκ

Θέση πάρκινγκ πωλήθηκε αντί μυθικού ποσού στο Χονγκ Κονγκ
Όλα τα ρεκόρ «έσπασε» η πώληση μιας θέσης στάθμευσης στο Χονγκ Κονγκ.

Το ποσό μαμούθ των 1,3 εκατ. δολαρίων δόθηκε για την αγορά μιας θέσης πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ, σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην περιφέρεια του Μάουντ Νίκολσον, σε εύπορη κατοικημένη περιοχή.

Έτσι καταρρίφθηκε το ποσό ρεκόρ του 1 εκατ. δολαρίων που είχε δοθεί τον Οκτώβρη του 2019 σε πύργο με επαγγελματικούς χώρους και γραφεία, στο Σέντραλ, σε εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

Η τωρινή αγορά έγινε στην περιφέρεια του Μάουντ Νίκολσον, στην «Κορυφή» (The Peak) όπου έχουν ανεγερθεί υπεπολυτελείς κατοικίες. Οι κατασκευαστές Wharf (Holdings) και Nan Fung Group πούλησαν 29 θέσεις παρκαρίσματος μέσω κλειστού διαγωνισμού στους ιδιοκτήτες των σπιτιών τον περασμένο μήνα, με μία από τις θέσεις να πωλείται αντί 1,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ. Συνήθως, μία στάνταρ θέση έχει μέγεθος 12,5 τετραγωνικών μέτρων, άρα υπολογίζεται ότι το τετραγωνικό μέτρο πωλείται αντί περίπου 74.350 δολ. Χονγκ Κονγκ.

Το Μάουντ Νίκολσον έχει θέα στο λιμάνι της Βικτόρια και εκεί έχουν χτιστεί μερικές από τις πιο πολυτελείς κατοικίες. Το Χονγκ Κονγκ είναι τόσο πυκνοκατοικημένο, με αποτέλεσμα οι τιμές για έναν χώρο, είτε επρόκειτο για κατοικία είτε για παρκάρισμα, να είναι απλησίαστες.

Όπως πολλές μεγάλες πόλεις, το Χονγκ Κονγκ έχει επίσης αναπτύξει μια τεράστια αγορά ακινήτων και απολύτως κερδοφόρα. Τους τελευταίους μήνες, η πολυτελής εγχώρια αγορά της έχει σημειώσει πρωτοποριακές συναλλαγές καθώς η εμπιστοσύνη των αγοραστών έχει επιστρέψει μετά την εξομάλυνση της πανδημίας. Τον Μάιο, ένα σπίτι στο Peak πέτυχε ρεκόρ σε τιμή ενοικίασης, 210.000 δολάρια τον μήνα.