Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια

Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια
Αποκλεισμός δύο ετών για τον Ντόναλντ Τραμπ από το facebook, για παραβίαση των κανόνων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών, επισημαίνοντας ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

«Δεδομένης της σοβαρότητας των συνθηκών που οδήγησαν στην αναστολή των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούσαν σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας που αξίζουν την υψηλότερη διαθέσιμη ποινή σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα», δήλωσε ο επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook, Nick Clegg στην ανάρτηση.

Ο χρόνος αναστολής του λογαριασμού του Τραμπ σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους λογαριασμούς του πριν από τις εθνικές ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022, όταν το κόμμα του θα αγωνιστεί για έδρες του Κογκρέσου, αλλά μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψει στα κοινωνικά μέσα πολύ πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στα τέλη του 2024.

O Τραμπ κάνει λόγο για «προσβολή» στα 75 εκατομμύρια των ψηφοφόρων του

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα μια «προσβολή» προς τα «75 εκατομμύρια» των Αμερικανών, που τον ψήφισαν το 2020, μετά την ανακοίνωση της αναστολής των λογαριασμών του στο Facebook για 2 χρόνια.

«Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.